Karneváli információk - felvonulás, közlekedés, programok

2009.08.07. - 14:00 | vaskarika.hu

Karneváli információk - felvonulás, közlekedés, programok

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2009.08.20 - 23.

Írásunkban összefoglaljuk az idei Savaria Karnevál (aug. 20-23.) legfontosabb tudnivalóit: közlekedési információk, jegyárak, részletes és időbontásos programok, felvonulások időpontjai és a felvonulók sorrendje, karneváli helyszínek bemutatása és egyéb információk segítik a leendő látogatók előzetes tájékozódását.


A Savaria Karnevál közlekedési információi

Tájékoztatjuk Szombathely lakosságát és a rendezvényre érkezőket, hogy a 2009. augusztus 20-23. között megrendezésre kerülő Savaria Történelmi Karnevál sikeres lebonyolítása érdekében az alábbi útlezárásokra, parkoló zárásokra és forgalomkorlátozásokra kerül sor:

Részletek...

Parkolási lehetőségek a Savaria Karnevál idején

Részletek...

A Savaria Karnevál felvonulásai és felvonulóinak sorrendje

2009. 08. 21-én pénteken 18.00 órakor a lemenő nap fényében, 08. 22-én szombaton 20.00 órakor fáklyákkal megvilágítva indul a menet a Történelmi Témapark mellől. 2009-ben is közel ezer jelmezes vonul majd végig Szombathely belvárosának utcáin. Róma legioit germániai segédcsapatok, Savaria polgárai és vendégeik, gladiátorok, és a népvándorlás korának nomádjai követik. Természetesen ezúttal is szép számú keresztes lovag tiszteleg a város polgárai előtt, de a boszorkányokat megégető középkort is az eddigieknél nagyobb számú hagyományőrző képviseli majd. A reneszánsz kori Bécs városi tüzérsége mellett a XVI. századi magyar végvári vitézek, barokk kor, a 30 éves háború muskétásai és mindezen korok egyéb garabonciásai is feltűnnek a karneváli forgatagban. A színpompás menetet ezúttal is mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, életnagyságú zsiráfok, zenészek, tűz-, és zászlóforgatók hada teszi majd még látványosabbá és hangosabbá.

Idén is lehet jegyet váltani a felvonulás útvonalán elhelyezett lelátóra a Fő téri információ pavilonban! Ára: 1500 Ft.

Útvonal:

Thököly I.u.- Bejczy u.- Kossuth L.u. - Hefele M. u.- Berzsenyi tér - Széchenyi u.- Kőszegi u.- Mártírok tere - Király u.- Savaria tér- Szent Márton u.-Thököly I.u.

Részletek...


A karneváli helyszínek bemutatása

Öreg Város Vására - Forum Et Mercatus
Karneválszínház - Teatrum Savarienses
Megyeháza Udvara
Történelmi Témapark - Castra Militaria
Fórum Színpad - Városháza
Borok Utcája - Via Vinorum
Romkert - Hortus Publicus
Kalandvár - Campus Ludendi
Művészetek Utcája - Via Paladia
Mediterrán Udvar
Evangélikus Templom - Basilica Musicae
Belsikátor - Civil Korzó
Pékek Utcája
Sörtér (Berzsenyi Tér)
Szily János Utca

Részletek...

A Karneválszínház előadásai és jegyárai

A Karneválszínház 2009 nyarán olyan szerzőt lát vendégül színpadán, akinek szereplése már kezdettől fogva esedékes lehetett volna: a sziporkázó humor utolérhetetlen mesterét, az emberi természet fonákságainak gondos feltérképezőjét, megannyi erőteljes és mégis árnyalt jellem megrajzolóját, Monsieur de Molière-t. Bohózatai többnyire ugyanazt az élethelyzetet vizsgálják: a végre egymásra talált szerelmesek boldogságát zordon atyáik haszonelvű döntései, s gyűlölt érdekházasságok fenyegetik. Ám szerencsére mindig vannak olyan csavaros eszű szolgák - mint például a lépten-nyomon a törvényesség határvonalán zsonglőrködő Scapin (ejtsd: Szkapen) -, akik bármikor készek újra megkeverni a Sors cinkelt kártyapakliját...

A cselt cselre halmozó vígjáték az idén tizedik évadját ünneplő Karneválszínház és az első évadjával sikeresen bemutatkozott Weöres Sándor Színház közös produkciójaként kerül színre. A szombathelyi társulat jeles művészei mellett a nézők olyan régi, kedves ismerőseikkel is találkozhatnak, mint Hollósi Frigyes, Bezerédi Zoltán és Botos Éva, viszont először lép a karneváli közönség elé Savaria szülötte, Fekete Ernő.

Részletek...

A karnevál részletes programja

Időbontásos program

Részletes, leírásokat tartalmazó program


Jegyárak, nyitvatartások

Idén először kombinált jegyet válthat a páratlan hagyományőrző programokra vágyó karneváli látogató - így jelentős kedvezménnyel juthat hozzá a Ferences kerti és Romkerti egész napra érvényes karszalaghoz. Ez a jegytípus - a többihez hasonlóan - mindhárom napra külön-külön váltható. A kombinált jegy a külön belépőjegyes rendezvényekre (Tüzes játék) nem érvényes.

Részletek...

Egyéb felhívások - véradás, vasúti kedvezmény, internetsátor

A Vöröskereszt a karnevál ideje alatt ebben az évben is véradást szervez. Augusztus 21-én pénteken, augusztus 22-én szombaton és augusztus 23-án vasárnap 10 és 19 óra között várják a véradókat a Ferences rendház (Assisi Szent Ferenc Kollégium) Thököly utcai bejáratánál.

A MÁV-START Zrt. a rendezvényre látogatóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 2. osztályon a teljes árú menettérti jegy árából.

Az idei karnevál egyik újdonsága a vásártéren (Fő tér) felállított internetsátor. Az ide betérők szöveges és képes üzenetekben tudják jelenben ragadt ismerőseiket tájékoztatni arról, milyen is egy megvalósult múltbéli időutazás.

Részletek...

A karnevál hivatalos oldala

Új hozzászólás

Letölthető anyagok

Kozl2009info.pdf - [71,99KB]
Programok_idobontasba.pdf - [78,95KB]
Jegyarak, nyitva tartasok.pdf - [41,62KB]