Vasi Zenei Regiszter - Flóra & The Boogie Boys

Képgaléria megtekintése2009.08.08. - 07:30 | Makrai Tamás

Vasi Zenei Regiszter - Flóra & The Boogie Boys

Haydntől a Stray Cats-ig - hogyan illik össze a komolyzene és a rock and roll? A Flóra & The Boogie Boys tudja választ. Komolyzenei alapokkal törtek be a rock’n’roll világába, mégis megállják a helyüket, és sikert sikerre halmoznak. Az alábbi sorokban őket, és zenei pályafutásukat mutatjuk be.

Zenekartörténet

A Flóra & the Boogie Boys Magyarország legfiatalabb Rock & Roll zenekara, mely 2008-ban alakult. A Banda klasszikus amerikai rock and roll és rockabilly zenét játszik, az 50-es évek legendás szárjaitól, mint Elvis Presley, Carl Perkins, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, vagy épp Wanda Jackson. A zenekar ezen kívül játszik feldolgozásokat a new york-i Stray Cats névre hallgató rockabilly bandától is. A folyamatos koncertezés mellett a tervek közt szerepel egy magyar nyelvű, saját számokból álló demófelvétel is. Tehát összefoglalva a Flóra & The Boogie Boys 1000-rel nyomul előre...

Az együttes tagjai:

Csejtei Péter – gitár
Csejtei Tamás – dob
Csejtei Flóra – ének
Kocsis Csaba – zongora/vokál
Stieber Gábor – nagybőgő


„Dob, meg basszus zakatol a füleimben”

Csejtei Tomi – dob

6 éve kezdtem el szaxofonozni. A zenész pályafutásom nekem is a zeneiskolában kezdődött. Már az első órán beleszerettem a szaxi hangjába. Körülbelül 2 éve vettem a kezembe a dobverőket, és ezzel egy gyerekkori álmom valósult meg. A zenekar alapítás gondolat már korábban is felmerült az életemben. Péterrel, és jó barátunkkal, Csabival egy populárisabb banda álmát kergettük, de nem bántuk meg, hogy így alakult. A rock and roll hatására sokkal kifinomultabbá vált a zenei játékom. A zeneiskolában jobbára komolyzenét tanultam, de viszont szívesen hallgatok pörgősebb, drum’n’ bass számokat is, és most már a R’n’R is az életem részévé vált.

„Tetszik a gitár? – Igen. Akkor, gitározni fogsz!”

Csejtei Péter – gitár

- 9 évesen ki ne mondta volna ezt. Ebben a korban mindenki rocksztár akar lenni, vagy éppen tűzoltó. A fémzene fényes csillagainak eléréshez a legrövidebb út a gitáron át vezet. Nagyszüleim motiválásának hatására egyre jobban megszerettem a pengetést. Miután rendesen megtanultam a húrokból előcsalogatni a zenét, azóta nem vágyok más hangszer után. Bár egyszer elcsábított a hegedű hangja, régebben le tudtam játszani a „Somewhere Over The Rainbow”- t. Örök igazság, hogy hegedűn is lehet gitározni, no meg a gitáron is lehet hegedülni, de azért nem ugyanaz a műfaj.

12 évesen a környék legnagyobb Ossián fanja voltam, de aztán később meghallottam Steve Ray Vaughan gitárjátékát, és azóta a blues, a funky, és a rock and roll bejött az életembe. A továbbiakban is zenei pályán szeretnék elhelyezkedni, azon belül is a jazz bűvkörében. Úgy gondolom, hogy megértem arra, hogy a zenében egy szinttel feljebb lépjek.

„A rock and rollban élem ki az énekesi vágyaimat”

Csejtei Flóra – ének

- Mindig is komolyzenét tanultam, most is blockflötén játszok. Meg mondom őszintén pár évvel ezelőtt a rockabillyt még közelről se ismertem. Habár énektagozatos voltam az általános iskolában, kimondottan énekelni sose tanultam. Úgy vélem, hogy a r’n’r és a komolyzene jól meg fér egymás mellett, hiszen egyik erősíti a másikat. Mivel mindkét zenei stílus bennem van, ezért nem kellett sokat győzködi a Gabinak, hogy vállaljam be az énekesnő szerepét. Úgy gondoltam, hogy egy próbát megér, ha nem jön be, akkor se történik semmi. Hál’Istennek minden jól alakult, és nagyon élvezem ezt a stílusú zenét is. Komoly dicséret és motiváló erőként hatott a komolyzenei beállítottságú rokonok elismerése. Jövőre a tanulmányaimat a bécsi Zeneművészeti Egyetemen folytatom.


„Már a játékpianó mellett megcsillantottam a tehetségem”

Kocsis Csaba – zongora

- Kiskorom óta a zene a mindenem. Zenére keltem, zenére feküdtem. 6 évesen a m1 műsorán láttam egy zongora előadást - Kocsis Zoltán játszott a hangszeren - akkor eldöntöttem, hogy én is zongorázni fogok. Általános iskola második osztályában 3 órás zongoraleckéken tanítottak meg a klaviatúra minden csínjára-bínjára. 14 évesen már komoly színvonalú gyakorlati oktatáson vettem részt, majd a gimnáziumban is folytattam a zongoratanulmányaimat. Szerintem, egy komolyzenei képzés az alapja mindennek, ebből lehet kiindulni a többi műfaj irányába.

„A sárvári rock and roll fenegyereke"

Stieber Gabi - nagybőgő

- A Grease óta mindenem a r'n'r. Egyszer az unokabátyám elvitt egy szombathelyi banda, a T-birds koncertjére, azóta minden csak erről a zenéről szól. Elkapott a lendület, és ezt próbálom átadni a környezetemben lévőknek is. Egy régi Stray Cats (neo-rockabilly) VHS után, döntöttem úgy, hogy nagybőgős akarok lenni, bármi áron. Bőgőzni sose tanultam, bár volt pár órányi alapórám egy szombathelyi népzenésznél, de ő nagyjából csak arra tanított meg, hogyan fogjam a hangszert. Mivel ő más stílusirányzatot képviselet, ezért nem tudtam folytatni nála a nagybőgőzést. A technikai megoldásokat sokszor vérhólyagosra játszott ujjak árán tudtam elsajátítani. Több száz órányi zenehallgatás és videófelvétel megnézése során néztem el a nagyok játékát.

10 éve megalapítottam Sárváron a Művelődési Központ segítségével az első rock and roll klubot, a Wild Tigers-t. Minden szerénytelenség nélkül elmondható, hogy a Vas megyei R'N'R élet elindítása a köthető a nevemhez.
A Flóra & The Boogie Boys- nál a nagybőgős szerepén kívül, én menedzselem a bandát. Egy láthatatlan létrán tolom fel a zenekart. A zenekar alapításával elértem azt a célomat, hogy rövid időn belül, tanult zenészek segítségével profi rock 'n' roll műsort hozzunk létre. Ez sikerült is, egy profi, koncertképes zenekar lett az elmúlt egy év alatt a Flóra and The Boogie Boys, ami országos szinten is megállja helyét a műfajban.

A támogatóinknak is sokat köszönhetünk. Köszönjük a sárvári Művelődési Központnak, Gombás Endrének, a MisPro Sound & Light tulajdonosának és a cARToon Designnak, aki mindig gondoskodik a megfelelő image és színpadképről. Emellett külön köszönet illeti a legfőbb kritikusunkat, Kiss Csabát, aki mindig őszintén elmondta véleményét, akkor is, ha az éppen negatív kritika volt, és persze a médiatámogatóinknak, Tóth Zoltánnak, és a Vaskarikának.

Stílusismertető, zenei jellemzés

Klasszikus amerikai rock and roll és rockabilly zene az 50-es évek legendás sztárjaitól.

Diszkográfia

Egyelőre még nincs rögzített hanganyagunk.

Fontosabb fellépések

Egyéves fennállása óta a zenekar fellépett több sárvári vendéglátó-egységben, Sárvár Alternatív Zenei Klubjában. Ezen kívül a szombathelyi Cinema Cafe-ban több koncertet is adtak, és több településre eljutottak, például Kőszeg, Celldömölk, Zalaszentmihály, Sopron, Pilisszentkereszt, Keszthely.

Őket hallgatjuk

Bobby Day, Elvis Persley, Stray Cats, Caravans, Nekromantix, Jerry Lee Lewis, Red Hot Chili Peppers, Eminem, Daczi Zsolt, Nightwish, Bikini...stb.

Elérhetőség, weboldal

http://www.myspace.com/floragang

06/30-701-43-78

stikko@freemail.hu

A zenekarról eddig megjelent írásaink:

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

artical 2009.08.07. - 17:36
Sárvár massive!!!

További hírek

Vasi Zenei Regiszter - Eticatt

2017. 05. 05. - 01:00 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Purestyle Division

2010. 06. 11. - 00:15 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Rith

2010. 05. 12. - 10:34 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Ocho Macho, a hupogás királyai

2009. 11. 27. - 00:30 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Blues Jam

2009. 10. 28. - 00:30 - Kultúra / VZ

Kapcsolódó hírek

Vasi Zenei Regiszter - Bagatell

2017. 08. 25. - 12:00 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Latin Spirit Duo

2010. 12. 22. - 00:45 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Metalmovers

2010. 12. 08. - 00:20 - Kultúra / VZ

Rakéta a zsebben – Bemutatjuk a The Three Teadies zenekart

2010. 07. 29. - 00:10 - Kultúra / VZ

Vasi Zenei Regiszter - Athran

2010. 06. 17. - 00:10 - Kultúra / VZ