Fában lakó tündérekkel találkozhat - Súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda tűzartista

2016.05.02. - 21:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Fában lakó tündérekkel találkozhat - Súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda tűzartista

Tűzzel kapcsolatos súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda – olvasható a táncművész Facebook-oldalán.

A baleset március elején egy főpróba közben történt, amikor Farkas Linda egy olyan ruhában lépett fel, ami vasszerkezetre volt erősítve és lángolt - írja a Blikk.

Farkas Linda a Magma Tűzszínház nevű műsor keretein belül lépett fel számos rendezvényen, mint például a Savaria Karneválon, a Szigeten, vagy az Ozora Fesztiválon. Két gyermek édesanyja volt. 


Lindára az alábbi, Weöres Sándor Galagonya címe verse által ihletett tűzszínházi műsorával emlékezünk. A galagonyát, mint növényt, több meseszerű történet övezi. Az egyik talán legszebb, hogy az alatta elalvó ember éjjel a fában lakó tündérekkel találkozhat.

Galagonya - A Magma Tűzszínház produkciója a Savaria Karneválon

2013.08.23. - 02:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Galagonya - A Magma Tűzszínház produkciója a Savaria Karneválon

A Magma Tűzszínház legújabb összművészeti alkotásának premierjére került sor augusztus 22-én a Fórum Színpadon. Farkas Linda látványos tűztánca Weöres Sándor "Izzik a galagonya" című versét dolgozta fel. A társulattól megszokott tüzes látvány mellett élő ének és videóanimáció keltette életre a verset, extravagáns jelmezek és díszlet fokozták a látványosságot. A galagonyát, mint növényt, több meseszerű történet övezi. Az egyik talán legszebb, hogy az alatta elalvó ember éjjel a fában lakó tündérekkel találkozhat. Koreográfia, díszlet, jelmezek: Farkas Linda

Fénybe öltözve - Magma Tűzszínház: Galagonya

2011.09.13. - 09:30 | Dart - Fotók: Csizmazia Ákos, Dart

Fénybe öltözve - Magma Tűzszínház: Galagonya

A Savaria Karneválon a szombat esti vihar miatt elmaradt Magma Tűzszínház: Galagonya című impresszióit szeptember 11-én, a Magyar Dal Napja után láthatta a szép számú közönség Szombathely Fő terén. Drávai Zója és Farkas Linda tűztáncosok ismét elvarázsolták a publikumot, ráadásul utóbbi mesevilágba repítő jelmezeket tervezett és alkotott.

Új hozzászólás