Virágzás Napjai: Müller Péter Sziámi is eljön az Őrségbe pünkösdkor (máj. 13-16.)

2016.05.10. - 18:45 | vaskarika.hu

Virágzás Napjai: Müller Péter Sziámi is eljön az Őrségbe pünkösdkor (máj. 13-16.)

Helyszín: Őrség

Dátum: 2016.05.13 - 16.

Fiatal tehetségek örömteli lendülete és érett mesterek bölcs sugárzása borítja virágba Pünkösdkor az őrségi kultúrtájat. A Virágzás Napjai művészeti fesztivált az idén 23. alkalommal rendezi meg az Őri Alapítvány.

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Virágzás Napjait, az Őrség pünkösdi fesztiválját május 13-16. között. A rendezvényen népzenei, színházi és gondolatébresztő tudományos előadások várják a közönséget, fellép többek között Másik János és a Heart Rock Company, a Zala Szimfonikus Zenekar, valamint Müller Péter Sziámi és barátai. Az idei kiemelt téma Hamvas Béla munkássága. 

A hagyományosan pünkösdkor tartott művészeti fesztivált Kokas Katalin hegedűművész és tanítványainak közös koncertje nyitja a kercaszomori református templomban május 13-án. Kokas Katalin szombaton, május 14-én Vásáry Tamással zenél közösen az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, aznap ugyanott fellép az Európa Kiadóból ismert Másik János és a Heart Rock Company is.

Május 15-én, pünkösd vasárnap az őriszentpéteri Pajtaszínházban fellép a Müller Péter Sziámi és barátai. A rendezvény zárónapján Kelemen Barnabás hegedűművész szóló koncerttel lép fel a fény templomában, a veleméri Szent Háromság-templomban, a fesztivált pedig a Zala Szimfonikus Zenekar zárja az őriszentpéteri Művelődési Házban.

A zenei programok mellett képzőművészeti és fotókiállítások, színházi előadások és filmvetítések is lesznek. A korábbi évekhez hasonlóan folytatódik a Gondolkodó Együttlét elnevezésű előadássorozat, amelynek keretében művészeti, zenetörténeti és tudománytörténeti előadásokat hallgathatunk meg.

Május 15-én az őriszentpéteri Pajtaszínházban a nézők megtekinthetik a Már nem ott élek - egy indián naplója című monodrámát Csiby Gergely előadásában. Az idei kiemelt téma Hamvas Béla munkássága, róla emlékeznek meg a szervezők május 15-én.

A részletes program a Virágzás Napjai honlapján, valamint facebook oldalán olvasható.

Az Őri Alapítvány 1993 végén alakult kulturális, szociális és környezetvédelmi indíttatással az Őrségben. Az alapítvány első - mára hagyományt teremtő - kezdeményezése volt 1994-ben a Virágzás Napjai. Ezt a négynapos művészeti fesztivált és "emberi találkozót" azóta minden évben pünkösdkor tartják a különböző őrségi helyszíneken. 

Új hozzászólás