Stex, drog, rock and roll - VIII. Vármeeting 1. nap

Képgaléria megtekintése2009.08.09. - 09:00 | Makrai Tamás

Stex, drog, rock and roll - VIII. Vármeeting 1. nap

Idén nyolcadik alkalommal ad otthont a nemzetközi motorostalálkozónak és rockfesztiválnak Sárvár. A vármeeting első napján a No Thanx, a Piramis Plusz , a Hooligans és a Zorall uralta a terepet a Nádasdy-vár udvarán.

A nyolcadik Vármeeting első fellépője a szombathelyi Tokio Hotel, az emosok mindene, a No Thanx volt. Első blikkre láthattuk, hogy a csapat tele van energiával. Erik a koncert alatt a színpadi koreográfia összes elemét felvonultatta. Látszott rajta a szombathelyi rekreációs kiképzés, azt hinnénk, sose fárad el. Folyamatos kontaktban volt a szeretett közönséggel, melyet a várudvar körbeugrálásával próbált meg fenntartani. Akik a színpaddal pont szemben ültek, úgy érezhették magukat, mint egy teniszmeccsen. Szerva itt, csere ott. Hol bal oldalt, hol jobb oldalt tűnt fel az emo fenegyereke. Ember legyen a talpán, aki szemmel tudta követni az énekes mozgási pályáját. Míg Erik a hangszálait pihentette a backstage-ben, addig a többiek színpadon- úgymond a háttér szerepből kilépve- valami olyasmit mutattak, amire talán nem számított senki. Egészen jó kis banda képét alkották, miközben rockzene mérföldköveit jelentő számokat játszották intermezzoként a közönségnek. Persze az eredeti, No Thanx-es felállással sincs baj, de ez valahogy másképp jött át.

Az est másik kellemes meglepetése a Piramis Plusz volt. A sokaknak eddig ismeretlen együttes a nevéhez méltóan Piramis számokat adott elő, majdnem "Révészesen". Az eddig a sörük felett bóbiskoló öreg rockerek is a színpad előtti, zsúfolásig megtelt téren tomboltak, és együtt énekelték Csokival, az újra felépített Piramis énekesével a régi Révész-slágereket. Szabadnak született kóbor angyalok magasba szállva kiáltották le a vár fekete seregének, hogy a becsület ennél mégis többet ér! Az ördögvillák tengerében Révészként kalauzolta végig a Piramis Plusz a már-már megkopott dalokon az őrjöngő tömeget. De vajon lehet –e ezt még fokozni?



Mint kiderült, lehet. A nézőszámot biztos. Az est színvonalát Csoki zenekara elég magasra tette, és még a külön fénytechnikát igénylő Hooligans se tudta elérni, nem hogy átlépni.
Csipáék hozták a kötelezőt, lenyomták a show-t, a gázsit eltették, de azért ekkora összegnél illet volna néha napján kilépni a sötétből, és megmutatni, hogy mit is tud valójában a zenekar. A huligán fanatikusokból és a „már teljesen mindegy milyen zene szól „állapotban lévő sörtől delejes arcúak által alkotott hallgatótábor persze élvezte a koncertet, és ez így is volt jól.



Fináléként a Zorall borzolta a kedélyeket. A produkció során megtudtuk, hogy mindenben van egy kis zorall. Koncertjük alatt a nézőtér egy hatalmas, kibogozhatatlan, veserugdosó pogová alakult az első gitárszóló harcba hívó hangjára. A rock katonái engedelmeskedtek a csábításnak, melynek egy kiváló hangulatú rock koncert lett a végeredménye.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

pepe 2009.08.09. - 20:16
Nagyon nagy volt a buli! Jövőre ugyan itt!