Sor, sár, sör - Ilyen volt a Pünkösdi Fesztivál 2016 első napja

Képgaléria megtekintése2016.05.14. - 02:30 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin', Hodics Gábor

Sor, sár, sör - Ilyen volt a Pünkösdi Fesztivál 2016 első napja

Hiába eső, hiába sár, közel teltházzal startolt a XXV. Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál. Hogy a jó hangulatot az időjárás ne tudja elgáncsolni, arról a Flört, a Zaporozsec, az Ocho Macho és a Wellhello gondoskodott.

Az elmúlt napok időjárásának köszönhetően nem volt szerencsés az új, hófehér cipőben kilátogatni a tegnap elrajtolt Pünkösdi Fesztiválra. A nem éppen kegyesnek mondható időben többen gumicsizmát vagy bakancsot húztak, és vállalták a dagonyát.

A főkoncertek előtti terepmustra nem kecsegtetett nagy embertömeggel. A fesztiválterület búcsús, illetve kirakodóvásáros részénél alig lézengett pár ember. A sátrakba való „menekülés” azonban jóval is kecsegtetett: közönséget kovácsolt addig ismeretlen zenekaroknak. A Flört zenekar egy abszolút barátságos bandaként mutatkozott meg, az emberek pedig ismert külföldi és hazai slágerekre bólogatva kortyolhatták szívmelegítőjüket.


A könnyed bemelegítés után egy ismertebb formáció, az egyre népszerűbb Zaporozsec lépett a színpadra. A fiúk nem okoztak csalódás, sőt, bátran mondhatjuk, hogy az est legjobb koncertjét adták! Elfogult rajongóként külön öröm volt számunkra az első sorban éneklő fiatalok és az egyre nagyobb embersereg látványa és tetszésnyilvánítása. A kb. egy órás Zapo-ízelítő után nyugodt (és vasi) szívvel mondhatjuk: simán bejuthattak és megnyerhették volna a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenyét. Búslakodásra viszont semmi ok, mert megmérettetés ide vagy oda, a zenekar szekere így is megállíthatatlanul robog tovább.

A kiterelést követően - innét vált fizetőssé az este - az Ocho Macho soundcheck-elt, ami a további esőzést is meghozta a fesztiválra. A sorban álló emberek ennek ellenére kitartóak voltak és türelmesen (sörözve vagy fröccsözve) vártak a beléptetésre. A koncertkezdetre majdnem megtelt a több mint 4000 személyes nagysátor, a hupogás istenei pedig ismét hatalmas bulit csaptak! Kortól és nemtől függetlenül, a kisgyerekektől egészen a nagyszülőkig mindenki rázta, amije volt a zenekar slágereire.


A Wellhellora bükte le a nyitónap fellépőinek sorát, vagy ahogyan a konferanszié szerepét szokás szerint betöltő és jó dumákkal operáló Hege fogalmazott: „Isten nem bottal ver, de azért ők is játszani fognak itt ma este”. Garantált volt a méltán népszerű bandával kapcsolatban a tinitömeg és a hatalmas „veretés”, ami alapból „elnöki ügy”!

Meg kell említenünk a fesztivál megújult látványvilágát és a hangtechnikát: mindkettőről csak a legmagasabb fokon tudunk nyilatkozni, nem bántóan hangos, mégis élvezhető, hangszereket jól kivehető hangosítás és igazán pompás vizuál fogadja a koncertre látogatókat!

Emellett a szervezők is folyamatosan töltik fel kaviccsal, sóderrel a sáros-vizes terepet, míg ott voltunk folyamatosan működött a munkagép, hogy az esti koncertekre való bejutás ne fulladjon dagonyázásba. 

A "dress code" bizony a gumicsizma vagy a bakancs, ami nem baj, ha sáros, latyakos lesz, a trendi motyót, pláne a fehér cipőket érdemes a száraz időre tartogatni....   

A mai program:

A Riska bemutatja

15.00: Rubint Réka
16.30: Desperado
17.30: Sugarloaf (Élő koncert)
Házigazda: Dj. Dominique

20.00: Edda (Élő koncert)
22.00: Tankcsapda (Élő koncert)
23.30: Unikum buli

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás