Concours d'Elegance: muzeális autócsodák Balatonfüreden

Képgaléria megtekintése2016.05.15. - 13:00 | vaskarika.hu / MTI - Fotók: Varga András

Concours d'Elegance: muzeális autócsodák Balatonfüreden

Oldtimer és youngtimer autók szépségversenyét rendezték meg a hétvégén Balatonfüreden. A Concours d'Elegance versenyre több mint hatvan autókülönlegesség érkezett.

A rendezvény főszponzora, a BMW MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a füredi Tagore sétányra a hétvégén Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautók érkeztek, a résztvevőket négy kategóriában díjazták: vintage, klasszikus, youngtimer és motorkerékpár osztályokban ítélték oda a legszebbeknek járó díjakat.

A III. Balatonfüred Concours d'Elegance rendezvény különleges rangot is kapott, mivel az UNESCO elismerte és patronálásáról biztosította az 50 éves jubileumát ünneplő, a balatonfüredi rendezvényt támogató Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége (FIVA) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett fáradhatatlan tevékenységét.


A Concourse d'Elegance (az elegancia versenye) a 17. században jött létre, amikor francia arisztokraták egymással versengtek azon, hogy kinek van szebb hintója. A lóvontatású járműveket később felváltották a robbanómotoros autók, a rendezvényt pedig a mai napig megtartják a világ több országában. A leghíresebbek ezek közül az olaszországi Comóban, illetve az egyesült államokbeli Pebble Beachen zajló szépségverseny.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás