Magyar Hősök Emlékünnepe Szombathelyen (máj. 29.)

2016.05.26. - 16:00 | vaskarika.hu

Magyar Hősök Emlékünnepe Szombathelyen (máj. 29.)

Helyszín: Szombathely, Március 15. tér

Dátum: 2016.05.29.

A Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepséget szervez május 29-én 10 órai kezdettel a Március 15. téren. Ünnepi beszédet mond dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

PROGRAM:

Az Országzászló felvonása katonai tiszteletadással

Ünnepi műsor, melyben közreműködnek a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület

Ünnepi beszédet mond: dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő

Koszorúzás

Díszmenet

A programban közreműködik Szombathely Város Fúvószenekara és MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

FORGALOMKORLÁTOZÁS

A Hősök Napja alkalmából tartandó megemlékezés zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontokban és helyen forgalomkorlátozás lesz.

9.45 órától - kb. 11.00 óráig a Március 15. tér: Március 15. tér - Deák F. u., 18-as Honvéd u. - Wesselényi M. u., Szelestey L. u.-Wesselényi M. u., Petőfi S. u. - Paragvári u., Petőfi S. u. - Kőszegi u., Karinthy F. u. - Liszt F. u. kereszteződések által határolt terület lezárásra kerül.

A rendőrség ezen idő alatt mindennemű gépjárműforgalmat elterel, a megemlékezés befejezését követően áll vissza az eredeti forgalmi rend.

Változások a buszközlekedésben:

Az ÉNYKK Zrt. tájékoztatja az Utazóközönséget, hogy Szombathely Megyei Jogú Város 2016. május 29-én (vasárnap) a Hősök Napja alkalmából tartandó megemlékezése miatt az érintett helyi, regionális és országos autóbuszjáratok az alábbiak szerint közlekednek.

Helyi autóbuszjáratok

2016. május 29-én (vasárnap) 9.45 - 11.00 óra között: a Vasútállomásról induló és a Vasútállomásra érkező „1C" viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Szelestey L. u. 27., a Március 15. tér, a Berzsenyi Könyvtár, a Paragvári utcai Általános Iskola, a Dr. István Lajos körút és a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyeket.

A járatok a Dr. István Lajos körúton a Kórház elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

Regionális és országos autóbuszjáratok

2016. május 29-én (vasárnap) 9.45 - 11.00 óra között: Szelestey László u. - Március 15. tér - 18-as honvéd u. - Petőfi Sándor u. - Paragvári u. lezárása miatt a járatok nem érintik a Szombathely, Szelestey u. elnevezésű megállóhelyet.

A járatok a Dr. István Lajos körúton a Kórház elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

Az ünnepség befejezése után áll vissza az eredeti forgalmi rend. A rendezők a lakosság és az utazóközönség megértését kérik.



Új hozzászólás