Világító lufik az eltűnt gyerekekért - Ezer Lámpás Éjszakája Szombathelyen (videóval)

Képgaléria megtekintése2016.05.30. - 14:00 | Sulics Boglárka - Fotók: Varga András

Világító lufik az eltűnt gyerekekért - Ezer Lámpás Éjszakája Szombathelyen (videóval)

Május 29-én este a Történelmi Témaparkban engedték fel a világító léggömböket, utat mutatva az "éjszakában" azoknak, akik távol kerültek otthonuktól. A civil kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az eltűnt, elcsatangolt gyerekekre és segítséget nyújtson megtalálásukban.

Az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik. Célja, hogy segítséget nyújtson az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában és felhívja a figyelmet a preventív intézkedések fontosságára.  

Az országos, egész napos rendezvény a gyerekekről és a családokról szól. Mindegyik helyszínen jótékonysági koncertekkel, sztárfellépőkkel várták az érdeklődőket. A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői az elmúlt öt évben összesen több mint 100 koncertet adtak országszerte, hogy közösen hívják fel a figyelmet a gyermekeltűnések problémájára. Idén sem volt ez másképp! 13 városban több mint 50 előadó lépett színpadra, és zenélt az eltűnt gyermekekért.


Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban került megrendezésre a program. Szórakoztató gyerekprogramok sokasága várta a piciket, volt arcfestés, rajzfoglalkozás, lufi hajtogatás, illetve kézműveskedhettek is. Az X-faktorban feltűnt, Benji koncertjével kezdődött el az Ezer Lámpás Éjszakája. Majd Bihal Roland & the CREW mozgatta meg a közönséget. Szintén tehetségkutatóban felbukkant Bozsek Márk és zenekara is tiszteletét tette Szombathelyen elvarázsolva a női szíveket mosolyával. Az estet Sugarloaf koncertje zárta. Igazi energiabombaként robbantotta fel a színpadot a zenekar énekesnője, Nkuya Sonia. A nap végére a színpad előtti nézőtér is megtelt és még a vihar se ijesztette el a kilátogatókat.

Este fél 10-kor az országban 13 helyen egyszerre engedték fel a világító léggömböket az eltűnt gyerekekért utat mutatva az "éjszakában" azoknak, akik távol kerültek otthonuktól, "hogy minden gyermek hazataláljon". A rendezvény házigazdája Gesztesi Máté volt.

 

További fotók az Ezer Lámpás Éjszakájáról:

Koncertek az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvényen

2016.05.30. - 12:30 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András, Sulics Boglárka

Koncertek az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvényen

Május 29-én a szombathelyi Történelmi Témaparkban az Ezer Lámpás Éjszakája esemény részeként lépett fel Benji, Bihal Roland & The CREW, valamint Bozsek Márk és zenekara.

 

 

 

Gyermeknapi Forgatag 2016 (fotóriport)

2016.05.30. - 00:10 | Dart

Gyermeknapi Forgatag 2016 (fotóriport)

Május 29-én Szombathelyen a Történelmi Témapark volt a helyszíne a gyermeknapi programoknak. Ókori játékok, kézműves foglalkozások, állatsimogató, rendőrségi bemutató, bábszínház, koncertek szórakoztatták a kisebb-nagyobb gyerekeket, fiatalokat. A koncertfotókon Bihal Roland & The CREW látható.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás