Ideális, ha ide állsz! - Fotópontok Bükfürdőn

Képgaléria megtekintése2016.06.02. - 19:15 | Büki László 'Harlequin'

Ideális, ha ide állsz! - Fotópontok Bükfürdőn

Hol a legérdemesebb fotózni Bükfürdőn? Tudta-e, hogy sárga, irányba állított kis "tappancsok" jelzik azokat a fotó szempontjából látványos helyeket, ahol érdemes szemünk elé emelni a kamerát? Körbejártuk Bük-Bükfürdő tizenegy fotópontját.

Bükön tizenegy fotópontot jelölt fel az aszfaltra - vagy földbe szúrt táblára - a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület. A kis sárga lábnyomok a legfrekventáltabb látnivalókra, épületekre irányítják a figyelmet, támpontot adva a településre érkezőnek arról, mit ne hagyjanak ki semmiképp, ha büki fotóemléket szeretnének hazavinni a testi felfrissülés mellett.

A fotópontokat a TDM munkatársai Csepregi Tibor fotográfussal közösen jelölték ki, az irányjelző kis lábnyomok pedig a fotós perspektíváját tükrözik. Nézzük, hol is érdemes fotóznunk Bükfürdőn - íme, hat fotópont a fürdőről!

Nyári bejárat - A letérkövezett, virágszigetes környezetben a fürdő impozáns épülete tárul elénk az első fotópontról.

Sportpark, játszótér - A volt buszpályaudvar helyén levő Termelői piac mögötti zöldövezetben két fotópontot is találunk: mindkettő a kültéri fitneszparkra és játszótérre irányítja a figyelmet. A Sportpark ideális találkozási pontja a többgenerációs családoknak, bel-és külföldi vendégeknek és a helyiek számára is.

Ökumenikus kápolna - A Thermál körúton haladva, az apartman hotelek után balra kanyarodva, az út jobb oldalán található a kápolna. 2003-ban nyílt meg, és alapítványi kezelésben áll. Az épület Gáspár Péter tervei szerint épült, az ablakok Dancs Jeanette alkotásai. A kápolnabelsőben Csonka Ernő "Krisztus gyógyítja a bénát" című falfestménye látható.

Kneipp száraztaposó, Organikus Pont - A Thermál körúton továbbhaladva, majd balra kanyarodva jutunk el az Organikus Pontig és a Kneipp-parkig. Előbbi egy "funkcionális szobor", ugyanis ülőalkalmatosságként és hintaként is használható. A különleges pihenőhelyet Nagy Csaba képzőművész tervezte. A fémvázból készített műalkotás az alkotó elképzelése szerint a természettel, a vízzel és a környezettel harmonizál.

A száraztaposót a gyógyhely szellemiségéhez kapcsolódva hozták létre, ahol az 510 méter hosszú Kneipp® száraztaposó pálya mellett egy fűszernövény kert, valamint szabadtéri meditációs-és jógapontok kínálnak testi, szellemi és lelki felfrissülést. A park egyben a két minősített nordic walking út pihenőpontja is.

Kristály Torony - Bük "kalandparkjának" a Kristály Toronynak tetején helyezkedik el a fotópont. A torony egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes, a legmodernebb technológiával összeállított mászó- és kalandpálya. Az egy időben 120 fő kalandozását lehetővé tevő Kristály Torony a több mint egy kilométer hosszú pályavonalával, az óriás hintával, és a közel 200 méteres Flying Fox csúszás­sal kifejezetten alkalmas akár több egész napos családi, baráti szórakozásra. 

A sorozatot a városban található fotópontok bemutatásával folytatjuk!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Csóka József Bük 2016.06.05. - 19:23
Az ökumenikus kápolnánál meg említettem volna ami a bal külső oldalán is látható a II. Szent János Pál pápa egész alakos fa szobrát is a sárvári Pintér László fafaragó alkotását,mely az egész megyénk területén az első volt.Sokan gyújtanak mécsest e szobornál.Sajnos több híres alkotás csak a nyitva tartás /szentmise/ alkalmával látható. Pl. Feszty Masa Szent Rita festménye,,Szász Endre festőművész 250 éves hímzett kehelyfedő kendője Lengyelországból.
BLH 2016.06.05. - 20:54
Köszönjük az információt :)