Megnyílt a 14. Lamantin Improvizációs Tábor

2016.06.20. - 09:00 | vaskarika.hu

Megnyílt a 14. Lamantin Improvizációs Tábor

Igazi fesztiválhangulat uralkodott a vasárnapi tábor nyitón Szombathelyen a Zeneiskola Nagytermében, ahol vastaps és hangos tetszésnyilvánítás köszöntette a tábort és a Lamantin Jazz Fesztivált szervező Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnökét, Tímár Pétert, valamint a 13 tagú tanári kart.

Az országos, és nemzetközi hírű művésztanárok egyéni és csoportos hangszeres órák, zenekari gyakorlatok, improvizációs gyakorlatok, jazzelmélet, jazztörténeti órák keretében viszik közelebb a jazz műfaját a hallgatókhoz. A 115 táboros az ország minden részéből érkezett klasszikus és jazz zenét tanuló növendék, ének-zenét oktató pedagógus, vagy egyszerűen csak zenét művelő-kedvelő fiatal.

A Lamantin Impovizációs Jazz Tábor kiemelkedő eseményének számít a fesztiválon is közreműködő nemzetközi hírű jazz zenészek mesterkurzusa. A idén minden eddiginél több mesterkurzuson vehetnek részt a jazz növendékek: Fekete-Kovács Kornél trombitás, rezes, big bandes kurzust tart, Szendőfi Pétertől és Alvin Queentől dob, Stéphane Belmondotól a trombita mesterfogásait leshetik el a tanulók. A világhírű mesterek óráin kívül igazi élményt nyújthat a diákoknak az éjszakai jam session-ökön való részvétel, ahol akár hajnalig is együtt „örömzenélhetnek" neves művésztanáraikkal.

A június 19-25 között megrendezésre kerülő nyári képzés művészeti vezetője Márkus Tibor, szombathelyi származású zongoraművész.

A fesztivál részletes programja:

Ma kezdődik a XVII. Lamantin Jazz Fesztivál (jún. 19-25.)

2016.06.19. - 09:00 | vaskarika.hu

Ma kezdődik a XVII. Lamantin Jazz Fesztivál (jún. 19-25.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2016.06.19 - 25.

Egy héten át ismét a hazai dzsesszélet központjává válik Szombathely: tizenhetedik alkalommal adnak egymásnak találkozót a világ élvonalába tartozó futamvirtuózok a szombathelyi jazzmustrán. 13 koncerten közel félszáz zenész lép fel a június 19-25. közt esedékes improvizáció-folyamon - az eddigi évek megszokott színvonalán. A jazzfesztiválhoz a hagyományoknak megfelelően dzsesszt és egyéb improvizációs műfajokat oktató zenei tábor is kapcsolódik.

Új hozzászólás