Itt a VI. Patyi Vesszős Fesztivál részletes programja (júl. 1-3.)

2016.06.29. - 20:00 | vaskarika.hu - Fotók: Szabó László

Itt a VI. Patyi Vesszős Fesztivál részletes programja (júl. 1-3.)

Helyszín: Rábapaty

Dátum: 2016.07.01 - 03.

Rábapatyon hatodik alkalommal kerül megrendezésre a kulturális, kézműves és történelmi hagyományőrző „Patyi Vesszős Fesztivál”, amely számos érdekes kulturális, szórakoztató, hagyományőrző, programmal, várja az érdeklődőket július első hétvégéjén.

Az elmúlt öt év sikere, a pozitív visszajelzések igazolták a rendezvény létjogosultságát. A fesztivál egyedülálló lehetőség a kikapcsolódásra az élmények befogadására. A „Patyi Vesszős Fesztivál" egy nyári rendezvény azoknak, akik szeretik a régmúlt időket felidéző hagyományőrző kulturális bemutatókat, azoknak, akik kíváncsiak a kosárfonó mesterség fortélyaira és azoknak, akik szimplán csak jól szeretnék érezni magukat, egy kellemes barátságos környezetben a Liget téren.

A háromnapos forgatag a szemnek szájnak kínál sok-sok élményt. A színes programok között megtalálható a folklór zene, operett, mulatós zene, a néptánc, vásári komédia, lovas bemutató, lóidomítás.


A fesztiválon résztvevő hagyományőrző csoportok a Honfoglalás korabeli lovas íjászok, Batthyány Lovas Bandériun, IX - X. századi lovas íjászok, Mátyás Király fekete serege, Gölbasi török vitézei, Kőszegi Darabontok, Őrnyék Alapítvány, Páncélos vitézek és más szabad lovagok és harcosok. A hagyományőrző csoportok korhű ruhái, haditechnikai eszközei és az autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak mindenki számára.

A kulturális programok résztvevői: Helyi óvodások, Rábapatyi Dalkör, Tarisznyás együttes, Szó és Kép színpad, Operettest Leblanc Győző és Tóth Éva, Nicki Fergeteg néptánc együttes, Lufi Zenekar, Sitkei citerazenekar, Savaria Tánccsoport, Jolly és Suzy, Sorry'N, Balkán Fanatik együttes kínálnak kellemes szórakozást, kikapcsolódást.


A kosárfonók, s más kézművesek árusítják portékáikat s mesterségükből is ízelítőt adnak az érdeklődőknek. Kézműves foglalkozások, és népi játszótér várja a gyerekeket. Az idén is lesz pétanque vetélkedő több korosztály számára, de lesz főzőverseny és horgászverseny is.

Az idei „Patyi Vesszős Fesztivál" különlegessége, hogy a tombola bevételt jótékonysági célra, a Fogyatékos Gyermekek Oktatásáért Alapítvány támogatására fordítja.

A rendezvény fő szervezője Rábapaty Község Önkormányzata és a Rábapatyért Közhasznú egyesület.


Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Mikovics Csaba 2016.06.21. - 17:54
Van a világon pár dolog amit érdemes kihagyni,na ez NEM az.Mi ott leszünk ilyen jó társaságot és ilyen jó bulit nem lehet kihagyni.Barátaim találkozunk!