Múzeumok Éjszakája 2016: programok a megyében

2016.06.22. - 00:30 | vaskarika.hu

Múzeumok Éjszakája 2016: programok a megyében

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2016.06.25 - 07.02.

Szent Iván éjjeléhez kötődik a Múzeumok éjszakája programsorozat, ami a leghosszabb nappalhoz kapcsolódó hiedelmeket, hagyományokat is a középpontba állítja. Körmend, Szombathely és Celldömölk Múzeumok Éjszakájához csatlakozó programjait ismertetjük.

Körmend

Szombathely - Képtár, Iseum, Vasi Skanzen, Smidt Múzeum, Levéltár, Törvényszék

A tetkótól Schwarzeneggerig - Múzeumok Éjszakái részletes programja Szombathelyen (jún. 25-júl. 2.)

2016.06.21. - 01:00 | Rozán Eszter - Fotók: Büki László 'Harlequin'

A tetkótól Schwarzeneggerig - Múzeumok Éjszakái részletes programja Szombathelyen (jún. 25-júl. 2.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2016.06.25 - 07.02.

Fantasztikus programok várnak kicsikre és nagyokra: előadások, kiállítások, koncertek, gyermekfoglalkozások, tetováló verseny, felfedezések a levéltárban, bűnvadászat, játékos ízek, ízes játékok, fényfestés, passiójáték - mindez csak a kínálat töredéke - 2016-ban is lesznek Múzeumok Éjszakái Szombathelyen, az első június 25-én, a Szentivánéji Vigasságokkal egy időben, a másik július 2-án. Ismertetjük a részletes programot!


Szombathely - Gothard Obszervatórium

Esti észlelés a Csillagvizsgálóban

Június 25-én szombaton, 21.30-tól ismét esti észlelést szervez a Múzeumok Éjszakája keretében a Gothard Csillagvizsgáló.

A látogatók megtekinthetik a felújított Gothard Tudomány- és Technikatörténeti Állandó Kiállítást és jó idő esetén gyönyörködhetnek a nyár eleji égbolt aktuális látnivalóiban, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz bolygókban.

Helyszín: Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, 9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 112.

Időpont: 2016. június 25. 21.30-24.00

A program minden látogató számára  ingyenes.


Celldömölk

Múzeumok Éjszakája a Kemenes Vulkánparkban!

A Múzeumok Éjszakáján - június 25-én - Felfedezések a Földön és a Naprendszerben címmel szervez programot 18 órától a Kemenes Vulkánpark. Egy épület, egy éjszaka, három program.

A június 25-én este hat órától kezdődő program mindenki számára tartalmas időtöltést ígér. A féláras belépőjegyek ezen az éjszakán magától értetődőek.

A Kemenes Vulkánpark programjában az épületen belül három különböző helyszínen, három program várja az érdeklődőket.

Először is Naprendszeri utazást tehetünk az Utazó Planetárium segítségével. Egyik előadásukban az életet adó csillagunk, a Nap és az űridőjárás rejtelmeiről hallhatunk, míg a másikban a sötétséget, mint láthatatlan anyagot ismerhetjük meg.

A második helyszínen világutazók szemén át nézhetjük a Földet. az előadónk Mátai András az utazgatok. hu blog szerzője a low budget utazások híve, vagyis olcsón, de igényesen utazik.

A harmadik helyszínen aztán kibogozhatjuk a gondokat. Alapvető csomókötési módszereket mutatnak nekünk, mely egy utazás során vagy a hétköznapokban segítségünkre lehet. De aki nem túlélő akar lenni akár csomózással karkötőt vagy kulcstartót is készíthet.

Tehát aki ezen az éjszakán ellátogat a Kemenes Vulkánparkba nem csak olcsó de jó utazási ötleteket szerezhet, de túlélhet a csomókkal, amelyekkel akár divatékszert is készíthet, miközben a csillagunk rejtelmeivel és a félelmetes sötétséggel is megismerkedhet. Az 50%-os jegyár annak sem hátrány,aki "csak" a Vulkánparkra, és az új kiállításra kíváncsi.

Múzeumok Éjszakája? Június 25-én 18 órától a Kemenes Vulkánparkban!

Új hozzászólás