Miénk itt a tér! - Kaukázus, PASO és Pál Kriszta és zenekara koncertek (aug. 6-7.)

2016.08.04. - 00:20 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin' (nézőkép)

Miénk itt a tér! - Kaukázus, PASO és Pál Kriszta és zenekara koncertek (aug. 6-7.)

Helyszín: Szombathely, Fő tér

Dátum: 2016.08.06 - 07.

Augusztus első hétvégéjén 3 neves zenei formáció koncertjével folytatódik ’Miénk itt a tér!’ programsorozat. A helyszín természetesen ezúttal is a Fő tér lesz.

Augusztus 6. (szombat)

18:00 Kaukázus

Öt év kihagyás után újra visszatért a próbaterembe a Kaukázus. Nyáron koncertekkel, ősszel pedig, az idén 10 éves történetet áttekintő könyvvel, valamint új lemezzel jelentkezik a zenekar.


Az utoljára 2010 januárjában koncertet adó társaság azért döntött a közös munka folytatása mellett, mert álláspontjuk szerint dicső múlt dobozkájának dörzsölgetése helyett a jelen idejű ásás szórakoztatóbb és több magos zsemlyét is ér a Teszkóban. 

Augusztus 7. (vasárnap)

16:00 Pál Kriszta és Zenekara

A zenekar több mit két éve indult útjára. A Magyaruccából kiváló Pál Kriszta két barátjával alakította meg ezt a formációt. A kiváló énekes az évek folyamán hitelesen tolmácsolta a legnagyobb magyar előadók igényes számait. A zongoránál Sversits Tamás ül, aki két megyében és több formációban is sikerrel mutatta meg magát, a gitárok mögött pedig Domby Bertalan, szintén régi múltra tekint vissza, mind koncert, mind a szórakoztató zene színpadán. Formációjukat néha kiegészíti a több tehetségkutatóban sikerrel megfordult fiatal énekesnő, Arustei Andrea. Vasárnap az ő előadásukban hallgathatnak meg a főtérre látogatók egyórányi magyar és nemzetközi számot.


Augusztus 7. (vasárnap)

18:00 Pannonia Allstars Ska Ochestra (PASO)

A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert.

Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Nem is csoda, hiszen már első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg.



A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése. 

A PASO jelenlegi legénysége:

KRSA azaz Lord Panamo - ének

Koós-Hutás Áron - trombita, vokál

Mr. Vajay - harsona

Baba Luki azaz Lukács Gábor - alto szaxofon

Tommy Hot azaz Meleg Tamás - tenor szaxofon

Mr. P azaz Benkő Dávid - billentyűk, vokál

Lacibá azaz Nagy László - gitár

 Csákikapitány - gitár

Dr. Strict - basszusgitár

Lipi Brown - dob

Barna György - hegedű

Új hozzászólás