Ha le kell meríteni a gyermekek akksijait - Családi élmények Ausztriában

2016.07.30. - 13:00 | vaskarika.hu

Ha le kell meríteni a gyermekek akksijait - Családi élmények Ausztriában

A gyerekek energiája szinte végtelen, így érdemes folyamatos programról gondoskodnunk. Ebben segítenek a megyéből is gyorsan megközelíthető Burgenland és Bécs élményparkjai.

Élményparkok Burgenlandban

Hercegnők és kalózok, várkisasszonyok és cowboy-ok... a burgenlandi szabadidőparkokban mindenki megtalálhatja a neki való kalandokat. Ebben a tartományban van Ausztria legnagyobb élményparkja, a Familypark is.


Familypark Neusiedler See: családi élménypark a Fertő tónál

Elvarázsolt erdő, falusi gazdaság, kalandvár és kalandsziget ... a mintegy 145 000 négyzetméteren elterülő Familypark Neusiedlersee négy fantáziavilággal gondoskodik a felejthetetlen élményről. Természetesen a pihenés és a felfrissülés is garantált.
www.familypark.at

Mühlgrabeni Meseerdő

Az erdőben található 15 meseállomás nagy gonddal és a részletgazdagságra különös hangsúlyt fektetve készült el. Ez a hatalmas játszótér számos lehetőséget kínál a gyerekeknek arra, hogy kitombolják magukat - például a csúszdán, a hintán és a gokartpályán. A nagyobbakat az élményerdő kötélpályája és indián sátrai felejthetetlen élményekkel szórakoztatja. Akiket pedig annyira lenyűgözött a játék, hogy az étvágya is megjött és szomjas lett, egy kis finomsággal hamar visszanyerheti erejét, majd ismét elmerülhet az elvarázsolt erdő világában.
www.kindermaerchenwald.at

Fraknó vára

Fraknó vára kanyargós folyosóival, sötét boltíveivel, legendás kincseivel, titokzatos ősökről készült képeivel és csodás történeteivel szórakoztató és érdekes programot nyújt. Látogasson el az Eszterházyak várába és hagyja magát elvarázsolni! A gyermekek érdekes, barkácsolással egybekötött tárlatvezetés alkalmával ismerhetik meg az Eszterházy-galériát. Az éjszakai telihold-séta is sok izgalmas meglepetést rejteget a régi falak között. Aki pedig felejthetetlen születésnapi ünnepséget szeretne, meghívhatja szeretteit és barátait, hogy a várban ünnepeljenek.
www.esterhazy.at

Hüllőkert Forchensteinban

A forchensteini hüllőkertben meglepetésekkel és élményekkel teli világ vár, ahol nemcsak különleges állatokat csodálhatunk meg, hanem számos érdekességet is megtudhatunk a hüllők élőhelyeiről, szokásairól. Minden vasárnap 13 és 15 órakor meg is simogathatjuk őket.
www.reptilienzooforchtenstein.com

Lucky Town Westernváros

A gyermekbarát sarkok, a bújócskázásra tökéletes fából készült lépcsők, a titkos átjárók, a magas fahíd, a nyergek és a tábortűz életre kelti a gyermekek fantáziáját. Minden hétfőn nagyszerű programot kínálnak az apróságoknak . Hogy mi vár rájuk? Pónilovaglás, íjászat, tábortűz, előadások, koncertek és egy óriáscsúszda...
www.lucky-town.at


Élményparkok Bécsben

Az élményparkok Bécsben nagy hagyománnyal rendelkeznek. A Práter már 1766 óta várja a látogatókat, az 1752-ben nyílt schönbrunni állatkert pedig a legrégebbi a világon. A gyermekek számos további szabadidős program közül válogathatnak Bécsben.

Bécsi Práter

Több mint 250 attrakció biztosítja a szórakozást és az élményt az egész családnak, a hagyományos körhintától kezdve a szellemvasúton át a legmodernebb szerkezetekig. A szórakozási lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre, és a világhírű óriáskerék nemcsak kedvelt látnivaló az idősek és fiatalok körében, hanem időközben Bécs egyik legszebb jelképévé is vált. Szintén érdemes ellátogatni a Madame Tussaud panoptikumába és kirándulni egyet a 6 négyzetkilométeren elterülő Zöld Práterbe, ahol terjedelmes mezők és játszóterek várják a látogatókat.
www.prateraktiv.at

Schönbrunni állatkert

A schönbrunni állatkert a világ legrégebbi állatkertje, az egyetlen fennmaradt barokk állatkert. Több mint 500 állatfajával a világ egyik legmodernebb állatkertjének számít. Mottója így hangzik: „Schönnbrunn a boldog állatok állatkertje kell, hogy legyen!" A természet világába való izgalmas bepillantásról az erdei ösvény gondoskodik, foltos szalamandra mászófallal, a mászáshoz pókhálóval, valamint egy 170 méter hosszú lombkoronaösvénnyel.
www.zoovienna.at

Cseh Práter

A 150 éves vidámpark ringlispíllel, gyermek dodgemmel, minigolffal és egy kicsi óriáskerékkel várja a látogatókat.
www.böhmischer-prater.at

Duna-szigeti vizes játszótér

Az 5000 négyzetméteren elterülő Duna-szigeti vizes játszótéren a gyermekek önfeledten pancsolhatnak, kísérletezhetnek a vízzel, átkelhetnek a tavon komppal vagy akár a fűggőhídon, utána pedig hajózsilippel szabályozhatják a Dunát.
Duna-szigeti játszótér

Víztorony vízi játszótér

A Wasserspielplatz Wasserturm 15000 négyzetméteres területével Európa legnagyobb vizes játszótere. Az egyedülálló parkos terület vízesésekkel, patakokkal, tavakkal, hidakkal és terjedelmes mezőkkel igazi kikapcsolódást biztosít. Az önfeledt szórakozásról a 6 méter magas víztoronyból induló csúszda gondoskodik, valamint egy nagy iszapos terület sok homokkal.
Víztorony vizes játszótér

Az első bécsi nyári bobpálya

A 850 méter hosszú nyári bobpálya igazán különleges élményt nyújt a család minden tagjának: a 25 modern bob elérheti akár a 40 km/h sebességet is. 14 kanyar és egy „élményhuppanó" gondoskodik a jókedvről és szórakozásról.
Nyári bobpálya

Gyermekgazdaság a Wien Cobenzl birtokon

A gyermekek a Wien Cobenzl birtokon játékos módon pillanthatnak be egy falusi gazdaság mindennapi életének kulisszái mögé. Számos érdekes dolgot tudhatnak meg az állatokkal, a mezőgazdasággal és a természettel kapcsolatban. A gyermekek a gazdaság konyháján ízletes süteményeket, szörpöket és péksüteményeket kóstolhatnak meg.
www.landgutcobenzl.at

Family fun

Ezen a fedett és szabadtéri játszótéren az öröm és a mozgás áll a középpontban, ahol a fantáziának semmi sem szabhat határt. Számos játék szolgálja a gyermekek szórakozását 1-től 12 éves korig: ugrálóvár, XXXL óriás csúszda, mászófal, puha hegy, 9 trambulin, bungee trambulin, mászólabirintus, rodeó lovaglás, mini gokart, babajátszó, labirintus és moziterem. A szülőknek a pihenőszoba és a gasztronómiai kínálat nyújt felüdülést.
www.familyfun.at

Új hozzászólás