Fények vízen és levegőben - Fénypompás csónakfelvonulás és tűzijáték a Rábán

Képgaléria megtekintése2016.08.20. - 12:00 | Büki László 'Harlequin'

Fények vízen és levegőben - Fénypompás csónakfelvonulás és tűzijáték a Rábán

53. alkalommal úsztatták a kivilágított csónakokat és úszóalkalmatosságokat a Rábán a Körmendi Napok részeként, augusztus 19-én este. A csónakfelvonulást tradicionálisan a tűzijáték követte, mely a hídról aláhulló görögtűzzel ért véget.

Az esti nyolc órás harangszót követően a Rába parton államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepére került sor. Az ünnepi köszöntőn a testvérvárosi kapcsolatok révén megjelent Günter Steins, Kraneneburg polgármestere, Paul Wilbers, Ubbergen polgármestere és Erwin Schmitz, Körmend díszpolgára. Az eseményre Bessenyei Ádám, serdülő válogatott kenus hozta a folyón a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret, s adta át Bebes István polgármesternek, aki felvágása után körbekínálta azt a jelenlévők közt.

Az augusztus 20-i ünnepi megemlékezést követő csónakfelvonuláson tíz feldíszített csónak ringatózott és csorgott végig a Rábán a híd irányába. A partot megtöltő tömeg közel fél órán keresztül gyönyörködhetett a fényfüzérekkel és fáklyákkal megvilágított "kreatív lélekvesztők" vonulásában, amit a Bereki Bárkás Egylet "állatos" hajója vezetett fel. Majd Németh Szabolcs 500 PET-palackból készített vízialkalmatossága úszott el a Rába partját megtöltő közönség előtt, melyet a kajak-kenu élménytábor résztvevői készítettek a nap folyamán.

A csónakok megtalálható volt a Savaria Karnevált és a 70 éves Kölcsey Ferenc Gimnáziumot népszerűsítő kenu, a 21. maratont hirdető Bayou Bönhő kenuflottája, a magyarszecsődi Vágtázó Kenu Tábor csónakja és a  szombathelyi Weking Sportegyesület kenuja. A fénypompás menetet az EGIS Gyógyszergyár olimpiai arculatba öltöztetett csónakja zárta.

A csónakfelvonulást követően látványos, görögtűzzel záruló tűzijátékkal búcsúzott a Rába part az ünneplő tömegtől.

További pénteki esemény:

Körmendi Napok: hagyományőrző felvonulás és harci bemutató a Rába parton

2016.08.20. - 13:00 | Büki László 'Harlequin'

Körmendi Napok: hagyományőrző felvonulás és harci bemutató a Rába parton

Augusztus 19-én délután a Batthyány-kastély udvaráról indult a hagyományőrző lovasokkal, íjászokkal, gólyalábas zászlósokkal színesített menet a város főtere felé, majd a Rába partra vonult, ahol az igali csatát elevenítették fel harci bemutatójukkal. A Batthyány Lovasbandérium és a hagyományőrző egyesületek látványos elemekben bővelkedő produkcióját Stránzli Attila, a Batthyány Lovasbandérium tagja, a talpasok vajdája kommentálta.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás