Öt könyv, amivel feldobhatod a nyár utolsó napjait

2016.08.23. - 00:10 | vaskarika.hu

Öt könyv, amivel feldobhatod a nyár utolsó napjait

Ugyan a meteorológiai nyarat már csak néhány napig élvezhetjük, sokan indulnak útra, egy kellemes hosszú hétvégére, vagy akár egy őszi vakációra. Az utazáshoz elengedhetetlen kellék egy jó könyv, ezért a MOM Park Alexandra kínálatából szemezgettünk.

Júniusban került a polcokra Cathy Kelly: Párizsban kezdődött című regénye, melyben az írónő a tőle megszokott melegséggel és megértéssel sző egyszerre szórakoztató és megindító mesét. A történet fonala egy rendkívüli pillanatból, egy Eiffel-torony tetején zajló lánykérésből gombolyodik le, majd összebogozza a benne szereplő emberek sorsát. Tökéletes olvasmány lehet például egy nyüzsgő, nagyvárosi hétvége kísérőjeként.

 

Rendkívüli várakozás előzte meg a hazánkban is méltán népszerű, világszerte több, mint 20 millió példányban elkelt A Viskó szerzőjének új könyvét. Paul Wm. Young Évája a mindenki által jól ismert teremtéstörténet példátlanul merész újraértelmezése. Nem éppen egy könnyed limonádé történet napozás mellé, de vélhetően egész generációkra lesz hatással, ezért erősen ajánljuk.

 


Ha viszont épp egy laza, csajos hétvége előtt állsz, biztosan értékelni fogod Milly Johnson: Borúra derű című könyvét. Három barátnő indul útnak, akik elkeseredetten vágynak egy kis kikapcsolódásra, de egészen máshol kötnek ki, mint gondolták. Izgalmakban nem lesz hiány!

 

 


Egy festői vidéki tájhoz Anna Quindlen: Morzsás csendélet című könyve ideális. Az írónő ezúttal felejthetetlen regényt írt az élet hétköznapi csodáiról és az újrakezdés szépségéről. Rebecca, a főhős fotósként dolgozik és bérbe adja drága New York-i lakását, hogy vidékre költözzön, a kisvárosban azonban nem csak új fényképtémát talál, de egy váratlan, új szerelem is kibontakozik.

 

 



Szintén a romantikus történetek rajongóinak kedvez Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek című szerzeménye, melynek főhősei szó szerint mindenben különböznek. A központi dilemmát pont ez okozza: Vajon képesek lesznek elviselni egymást, és - pusztán a másik kedvéért - újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról? Sokan korunk love story-jaként emlegetik a művet, amit garantáltan nem fogsz tudni letenni.

 



Egy-egy könyvnek mindig akad hely a bőröndben, ráadásul olvasás közben a hosszú, utazással teli órák is elrepülnek majd.

Új hozzászólás