Fényruhában a Székesegyház - Ilyen lesz a fényfestés a Savaria Karneválon

2016.08.23. - 00:30 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

Fényruhában a Székesegyház - Ilyen lesz a fényfestés a Savaria Karneválon

A Szent Márton Emlékév egyik látványossága lesz a Székesegyház fényfestése, amelynek premier előtti díszbemutatójára invitálták a sajtót hétfőn este. A végeredményt látva, biztosan sokan megállnak majd a templom előtt a 9 perces fényjátékra.

A „Fényévezredek" címmel meghirdetett fényfestés a 2000 éves város folytonosságát hivatott hirdetni. Ez a 9 perces látványos fényjáték egy hónapon át naponta 3 alkalommal lesz majd látható a templom homlokzatára vetítve - így sokaknak lesz alkalma megismernie Szombathely történetét.

A speciális technikával az épületre vetített animációs képeken feltűnnek a város első római lakói, a középkor küzdelmei, a nagy tűzvész motívuma, a barokk templom épülése, a polgári város fejlődése, a legendás szombathelyi villamos és a székesegyházat is megrongáló bombázás.

A vetítés alatt hallható zene Vedres Csaba szerzeménye. A "Fényévezredek" augusztus 23-tól szeptember 20-ig minden nap 3 alkalommal lesz megtekinthető, 20:20; 20:40 és 21 órakor. A vetítések idején a Szily János utca ezen szakaszán és a Mindszenty téren a közvilágítás nem üzemel. 

Új hozzászólás