Elindult a Zorall Sörolimpia - Belépő mellé ajándék Retrográd CD jár

2016.08.25. - 13:00 | vaskarika.hu

Elindult a Zorall Sörolimpia - Belépő mellé ajándék Retrográd CD jár

Augusztus 24-én indult a Zorall Sörolimpia - immáron kilencedik alkalommal. Ráadásul most minden látogató a belépő mellé egy „Retrográd” CD-t kap ajándékba.

Augusztus 13-án jelent meg a Zorall „Retrográd" című új stúdiólemeze az EDGE Records / Hammer Music gondozásában. A zenekar tizenegyedik - igen mutatós, több üzenetet is sikeresen közvetítő borítót kapott - kiadványára 13 szám került, amely, szakítva az eddig tőlük megszokott daltársításos módszertől, egy új recept szerint készült. A korongra került számok zenei alapját ugyanis most túlnyomó részt olyan külföldi előadók slágerei adják, melyek a nyolcvanas években születtek, ezekhez íródtak magyar szövegek. A zenei alapok természetesen - a csapattól megszokott módon - „zorallosítva", tehát egy kicsit rockosítva, megvadítva kerültek rögzítésre, valamint ismét született egy saját nóta is, a címadó „Retrográd".


Ehhez a dalhoz készült el egy szöveges videó, amely a CD megjelenése előtt pár nappal, augusztus 8-án került fel a legnagyobb videómegosztóra. Valamint, a lemez hivatalos megjelenése után publikálta a zenekar a YouTube csatornáján az „Aranyeső" című dal klipjét, amelynek felvételei a tordasi western faluban folytak. A Zorall pályafutásának eddigi legmegosztóbb dalában Bódi Csaba énekes vendégszerepel. 

 

„Nagyon sokat agyaltam, hogy mi legyen a klip sztorija, és azt találtam ki, hogy vigyük el az egészet egy western dizájnba. Először aranymosók lettünk volna, de aztán megláttuk ezt a tordasi western falut, és így egy kicsit ahhoz formáltuk a történetet. A forgatás során minden flottul ment, Csabi egy rettentő profi hozzáállású ember, ha csak a színészi játékát nézzük, egyértelműen elbújhatunk mellette." - árulta el Lévai Hangyássy László. 

A lemez stúdiómunkálatai az Ecseri Vasműben folytak. A korongra került dalok egy részében, immár állandó közreműködőként - Zorall Brass művésznéven - Kaján György és Müller Attila fúvósjátéka hallható. 


Augusztus 24-én startolt az idén már kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Zorall Sörolimpia. Az alsóörsi Pelso Camping-ben zajló 3+1 napos fesztivál főzenekarai: Rudán Joe, Sing Sing, Zorall, Ossian, Beatrice, Road, Junkies, Lord, Depresszió, Rómeó Vérzik, Moby Dick, Pokolgép, Ismerős Arcok, de mellettük még további majd' négy tucat hazai csapat is fellép. Minden látogató a belépő mellé egy „Retrográd" CD-t kap ajándékba. 

A Zorall Sörolimpia weboldala: www.zorallsorolimpia.hu
Az idei rendezvény eseményoldala: www.facebook.com/events/1518309041824406 

Új hozzászólás