Így vonult Savaria népe - Jelmezes felvonulás a Savaria Karneválon

Képgaléria megtekintése2016.08.27. - 02:45 | vaskarika.hu - Fotók: Dart

Így vonult Savaria népe - Jelmezes felvonulás a Savaria Karneválon

Ismét tízezrek látták augusztus 26-án, pénteken a XVII. Savaria Történelmi Karnevál leglátványosabb programját, a jelmezes felvonulást. A lemenő nap fényénél, a Történelmi Témaparkból induló impozáns menetet ezúttal is hagyományőrök, mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, zenészek, tűznyelők és tűzfújók, valamint zászlóforgatók tarka-barka serege tette emlékezetessé.

HIRDETÉS

Ebben ez évben is mintegy 1000 jelmezes mutatta be a város és a régió történelmét Szombathely belvárosának utcáin. A menet élén Claudius császár (Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója avanzsált császárrá) haladt bigával, majd a szombathelyi Savaria Legio Egyesület és Róma nehézgyalogos katonái, valamint hagyományőrző csapatok vonultak, akiket Savaria szenátorai, polgárai és vendégei követtek.

Természetesem az idei felvonulás is bővelkedett "akciókban", a tribün népe kapott a gladiátorok hálójából, de dörrentek ágyúk, muskéták, ölre mentek egymással zsoldosok, tűzfújók "öltöttek lángnyelvet" s a szombathelyi kötélugrók is megmutatták, miért tartoznak a világ legjobbjai közé.

A felvonulás ma, szombaton ugyanebben az időpontban (19 óra), ugyanezen az útvonalon és ugyanezekkel a résztvevőkkel megismétlődik.

Itt pedig egy ennél is nagyobb képanyag a pénteki felvonulásról, a Bejczy utcából fotózva!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás