Nappal gyerekzsivaj, este felnőttkacaj - Kalandvár és Thalia kertje a Savaria Karneválon

Képgaléria megtekintése2016.08.28. - 12:00 | Szabó Bence Paszkál, Varga András

Nappal gyerekzsivaj, este felnőttkacaj - Kalandvár és Thalia kertje a Savaria Karneválon

Nappal Kalandvár, azaz a gyerekek paradicsoma, este Thalia kertje, azaz az utcaszínházi kaland, a szerepjáték és a rögtönzés híveit invitáló helyszín. Bemutatjuk a Gayer-parkot.

Péntek délután benéztünk a Gayer parkba, ami délelőtt igazi karneváli gyermekparadicsomként működik. A Kalandvárban gyerekek és a felnőttek együtt élhetik meg a közös játék örömét. Összehasonlíthatatlan élményt ígért a Hintayo „közösségi óriáshinta", valamint az ügyességet és koncentrációt fejlesztő, római katonák játékaként is ismert petanque.


Aki a karneváli menet után programot keresett, és még nem szerepelt színdarabban, az az új helyszínen, a Thalia kertjében erre most lehetőséget talált. A Momentán Társulat előadását nézhette, vagy inkább vehetett részt benne a nagyérdemű. Improvizációs műsor volt, ami azt jelentette, hogy sose lehetett tudni, ki lesz a következő, ugyan is a darabban nem csak a társulat tagjai vettek rész, hanem a közönség is szerves részét képezte az előadásnak.

Akik az első sorokban ültek, biztosra vehették, hogy a következő pár percben színdarabot "írnak". És írtak is, a színpadon illetve a nézőtéren is folyt az előadás, melyből mondani se kell, a legkomikusabb szituációk alakultak ki, így aki tényleg csak néző volt, az sem unatkozott. Szinte megállás nélkül nevetés hallatszódott a sátor alól.

A társulat tagjai kitűnően hozták a figurát (akármit is szabtak rájuk hirtelen), volt a villamos-garázsból postai irodába játszódó darab, esőerdőből csatornarendszerbe csöppentünk ahol a rómaiak már Savaria alatt ásták az elvezetőt. Pörgős szórakoztató, nagyon humoros és érdekfeszítő élmény volt mindenki számára az impróest!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás