Harminc láng a rockzene tortáján - A 30. Sitkei Rockfesztivál szombati koncertjei

Képgaléria megtekintése2016.08.29. - 01:30 | Büki László 'Harlequin'

Harminc láng a rockzene tortáján - A 30. Sitkei Rockfesztivál szombati koncertjei

A Depresszió égi jelet küldött, a Lord csenddel üzente, az Edda egek felé kiáltotta - 30 éves a Sitkei Rockfesztivál! A szombati napon e három együttes koncertjét örökítettük meg.

A kétnapos jubileumi rockünnep ismét a megye leghangulatosabb koncerthelyszínére, a sitkei Hercseg-hegyre térített minket. Úgy gondoltuk, a MobilMánia koncertvéget még elcsíphetjük, ám a falu előtti kilométeres kocsisor, és az ilyenkor a lassúnál is lassabbnak érzékelt araszolás világossá tette: Zefferéktől itt bizony csak letekert kocsiablakból hallhatjuk az időtálló Mobil-klasszikusokat.

A parkolás pikkpakk ment a "grófi szérűn", a rendőri irányítás a hatalmas tömeg ellenére is példásan hatékony volt! Arról pedig már ne is beszéljünk, mennyire csinos volt az a rendőrlány, aki a parkoló bejáratánál irányította a fesztiválra érkezőket! (Mégis beszéltünk róla, pedig nem Európa Kiadó koncertre jöttünk...)

Már a koraesti Depresszió koncert is beindította a csáperdőt és a sörénylobogtatást, Halász Feri pedig női magazinok glosszájába kívánkozó líraisággal beszélt arról, hogy milyen karaj dolog a lemenő nap fényében riff-pörölyködni. A koncert végére már emberes tömeg verődött össze a hegyen, saccolni nem akarunk, főleg megalomán butaságokkal számbirkózni. A lényeg, hogy ennyi autót sosem láttunk még a karneválon együtt - mert nincs is ekkora parkolója... - és Sitkén cirka "csak" 8-10000-en voltunk... 

A 44 (!!) éves Lordra cserélődött a kordonfront (az elsősoros rajongók) és jócskán határait feszegette a hegy befogadóképessége, mégis élhető fesztiválarca maradt az eseménynek. Talán pont azért, mert azonos cél, érdeklődés vezérelt egy "homogén" közeget: a rockzene és egy zenei zarándokhely szeretete, aminek megkerülhetetlen része a Lord is. A vasi rockküklopsz koncertkoreójában benne volt az utóbbi 44 év szinte összes fontos dala, a közönség guggolt, öngyújtózott és ugrált - szemében a csillagokkal.

Az Edda sem akart abból a hangulatból kimaradni, ami a Lord után maradt: több mint 30 lemez anyagából bújtak elő a legismertebb "ős-EDDA" dalok és a legutóbbi korongok szerzeményei a közönség tombolásától kísérve.

Ebben a hangulatban hagytuk el a helyszínt, konstatálva magunkban azt, hogy Sitke leglényege a rockzene, és az ezen keresztüli összetartás - ez a kultikus helyszín örökre bevéste magát a magyar rocktörténelem legszebb lapjaira.

A pénteki nap képei:

Így dübörgött pénteken Sitke! - 30. Sitkei Rockfesztivál pénteki koncertjei

2016.08.27. - 12:30 | vaskarika.hu - Fotók: Jene Sándor

Így dübörgött pénteken Sitke! - 30. Sitkei Rockfesztivál pénteki koncertjei

Ismét a sitkei Hercseg-hegyre zarándokoltak az örökérvényű rockzene hívei. A jubileumi kétnapos rockdübörgés pénteki napján fellépett a Rudán Joe Band, a Deák Bill Blues Band, a Kárpátia, a Pokolgép és a Road. A hangulat ismét a tetőfokon várta a fellépőket, nemhiába: kevés hálásabb és rockzenét tisztelő közönség van a sitkeinél! Ma a Katapult, a Radar, a MobilMánia, a Depresszió, a Lord, az Edda és az Ossian fellépésével folytatódik a jubileumi rockünnep.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Warszy 2016.08.29. - 16:35
Ossian képek??? Elaludt a fotós,vagy letetelt a műszak???
Vajszív 2016.08.29. - 17:27
Máshol pajtás! A többi médiumnál (hja, hogy ott semmit nem találsz? :D ) Kötözködni könnyű, a többit meg szívesen... És ha nem találtál, akkor nincs. Ahogy közöd se hozzá, hogy miért. Csak azért meg felesleges beböfögnöd, hogy azt gondold, most jól megmondtad. Örülj annak, ami van - ha tudsz! De nyugodtan mutass még egy médiumot, aki mindkét napon kinn volt és feltett ennyi fotót....csak egyet mutass! Na látod, kötözködő virtuális vakegér. :)
senkiházi alfonz 2016.08.30. - 01:07
Ne etesd a trollt nem érdemes
TayB 2016.08.30. - 01:43
Csak örült volna, ha megtalálja saját magát is a sok idegen ember közt. Nem kell azonnal bekapni :) Örülünk, hogy nagy az ego, de ettől még az arc lehetne kisebb.
BLH 2016.08.30. - 11:35
Hát ha ennyi közönségkép között nem találja meg saját magát, akkor ott sem volt. :) A kérdés meg tökéletesen tükrözi a gép előtt elbutult, szellemileg leárnyékolt generáció szellemi színvonalát. Kinn van egy rakás kép (plusz ott az előző napi anyag is), látja, olvassa, hogy 3 együttesen volt kinn a médium (nyilván oka volt miért), de ő azért megkérdezi, hogy hol vannak az Ossián képek. Ennyire nem lehet debil. Ennyit az arcról és arról az egóról, aki se nem lát, se nem ért, de bejön 'jó szándékból', izomból oltani. Aki a semmire pofázik, pont annak nincs rendben az egója. Szerintem.
Gabibaba 2016.08.30. - 18:34
Szuper volt a koncert!Köszönjük a csodás képeket!!!!!