Csepreg Feszt 2016 - Szüreti felvonulás és kulturális programok

Képgaléria megtekintése2016.09.19. - 13:30 | Rumi Edina

Csepreg Feszt 2016 - Szüreti felvonulás és kulturális programok

Szombaton a Csepreg Feszt kapcsolódó rendezvényére, az immár hagyományos szüreti felvonulásra is sor került. A helyi egyesületek, az óvoda, az iskola, a nyugdíjas klub évről évre örömmel tesz eleget a felkérésnek. A menetben részt vettek helyi lovasok, fogatosok, valamint a nemzetközi fúvóstalálkozón fellépő lengyelországi Orkiestra Da Capo, és a szlovákiai Nemesócsa Fúvószenekar mazsorett csoportja, illetve a helyi mazsorett csoportok - a Kisvirág, a Rózsaszirom és a Csillagvirág - is végigkísérték a felvonulókat.

Ötödik alkalommal szervezte meg a Petőfi Sándor Művelődési - Sportház és Könyvtár a csepregi közösségekkel együttműködve a Csepregi Városfesztivált, amely a több évtizedes szüreti felvonulás hagyományait őrizte és újította meg.

Kissé borús időben, de vidám hangulattal idén is nyakukba vették a csepregi civilek a város utcáit, és jelmezbe öltözve vonultak azokon végig. Amíg a felvonulók bejárták Csepreget és a jókedvűkből mindenkinek adtak, addig a Promenádon a Lunah-Shamila Hastánc Trió, a csepregi ovisok, illetve Csepreg Város Fúvószenekara szórakoztatta a közönséget.

Miután a felvonulók is beérkeztek a térre, a csepregi fúvósok a hagyományokhoz híven köszöntötték a meghívott vendégzenekarokat: a lengyelországi Orkiestra Da Capo-t és a nemesócsai fúvószenekart. A közös zenélés után Hárominé Orbán Erika mondta el köszöntő szavait.

Sajnos a rossz idő miatt a programok a művelődési házba kerültek át. A Farkas Sándor Egylet reneszánsz tánca után a Mosoly csoport hastáncbemutatóját láthatták a nézők. Rövid időre a rendezvény vendége volt a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat és a lelkes felhővadászoknak köszönhetően (a Mesebolt bábszínház művészei, Takács Dániel, Lehőcz Zsuzsa és Kovács Bálint segítségével) az ég is kitisztult, így a fúvós show már kint a téren folytatódott a csepregi fúvósokkal és mazsisokkal, majd őket a lengyel zenekar és a nemesócsaiak követték. A Mosoly csoport zumbás egyveleget is hozott a fesztiválra, melyhez a színpad előtt többen is csatlakoztak.

Az est zárásaként a kőszegi Be-Jó Táncegyüttes tüzes táncában gyönyörködhettünk. Az eső sem szegte kedvét a közönségnek, lelkesen végig nézték a tűztáncot és a szüreti bál is esőben kezdődött az Alfa zenekarral.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás