Egy este Telemannal - Szabó Levente és Bejczi Máté (szept. 24.)

2016.09.20. - 10:30 | vaskarika.hu

Egy este Telemannal - Szabó Levente és Bejczi Máté (szept. 24.)

Helyszín: Szombathely, Bartók terem

Dátum: 2016.09.24.

A Camerata pro Musica kamarazenekar Szent Márton sorozatának következő koncertje szeptember 24-én kerül megrendezésre a Bartók Teremben. A 19.00-kor kezdődő hangversenyen Georg Philipp Telemann műveiből válogatott Gyenge Tibor művészeti vezető.

A széles közönség által kevésbé ismert barokk szerző, Georg Philipp Telemann rendkívül termékeny volt, és a zeneművészet minden műfajában alkotott. Korának elismert művésze volt, az egyházi és a világi zene egyaránt ünnepelt művésze. Johann Sebastian Bach kortársa, és egyik gyermekének keresztapja.

Bach azért kaphatta meg a lipcsei Tamás templom kántori pozícióját, mert Telemann nem vállalta el. Ehhez hasonló zenetörténeti érdekességeket is hallhatnak a szombati koncerten, ahol Petró András rövid bevezetőkkel hozza közelebb a hallgatósághoz a felcsendülő műveket.


A koncert két ifjú szólistája Szabó Levente és Bejczi Máté, akik mindketten Celldömölkön kezdték zenei tanulmányaikat Kovács Róbertnél. A közös gyökerek most újra összeterelték a közben kürtművésszé érett fiatalokat. Mindketten Ausztriában végezték felsőfokú tanulmányaikat, és örömmel térnek haza.

A hangverseny a Lions Club szintén ifjú tehetségeket támogató zenei versenyének gála hangversenye is egyben. A Tri-Jumelage nemzetközi lions együttműködés keretében az idei évben először, Szombathely ad otthont a Peter Aab zenei versenynek. A verseny szombathelyi fordulóján három fiatal méri össze tudását.

Új hozzászólás