Fényévezredek: ma este utoljára

2016.09.20. - 13:30 | Büki László 'Harlequin'

Fényévezredek: ma este utoljára

Ma este utoljára lesz látható a Fényévezredek című fényfestés a szombathelyi Székesegyház monumentális homlokzatán. A meghirdetett időpontokban: 20:20-kor, 20:40-kor és 21:00 órakor kezdődnek a vetítések. A 9 perces látványosság utolsó „munkanapján” még megtekinthető, hogyan épült két évezreden át a mai Szombathely.

HIRDETÉS

A „Fényévezredek" című fényfestés a 2000 éves város folytonosságát hivatott hirdetni. A 9 perces látványos fényjátékban az épületre vetített animációs képeken feltűnnek a város első római lakói, a középkor küzdelmei, a nagy tűzvész motívuma, a barokk templom épülése, a polgári város fejlődése, a legendás szombathelyi villamos és a székesegyházat is megrongáló bombázás.

Képes beszámolóink itt:

„Fényévezredek" - Fénybe öltözött a Székesegyház

2016.08.25. - 00:30 | Büki László 'Harlequin'

„Fényévezredek

Két napja hivatalosan is fényruhát ölt a Székesegyház 20:20 és 21:10 között. A közel 10 perces, speciális technikával az épületre vetített animációs képeken feltűnnek a város első római lakói, a középkor küzdelmei, a nagy tűzvész motívuma, a barokk templom épülése, a polgári város fejlődése, a legendás szombathelyi villamos és a székesegyházat is megrongáló bombázás. A látványos fényjáték szeptember 20-ig, naponta 3 alkalommal látható a templom homlokzatára vetítve.

Új hozzászólás