Prémium beszélgetés Rudolf Péterrel és Király Gáborral a Krúdy Klubban

Képgaléria megtekintése2016.09.27. - 00:30 | Antal Ádám - Fotók: Sulics Boglárka

Prémium beszélgetés Rudolf Péterrel és Király Gáborral a Krúdy Klubban

Rudolf Péter és Király Gábor. Két különálló szakterület - ha úgy tetszik iparág-, két külön személyiség, két külön pályakép, két külön attitűd. Ezen az estén valahogy mégis minden harmóniában volt, és minden egyszersmind értelmet nyert. Összenő, ami összetartozik, szól a fáma, és valahol az életben ennek így is kell lennie. A Prémium Magazin őszi lapszámának megjelenése okán a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában egy könnyed beszélgetésen osztotta meg gondolatait a nagyérdeművel a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Rudolf Péter, illetve a válogatott rekorder hálóőr, Király Gábor.

Ha a mai fiatalság példaképeit megnézzük, akkor bizony igencsak nagyot változott a világ. Napjainkban már nem birodalomépítő uralkodók, kalandos életű regényhősök, fenomén zenészek vagy kis történelmünk nagyjai állnak idolként a felcseperedő generációk előtt. Instant bulvárhősök, rosszéletű villalakók, gumicukor popsztárok vagy pedig mozivászonról importált pillanat-csillagok: őket övezi rajongás tárgya.

Tizenkettő egy tucat indok és magyarázat létezik és ha el nem is tudjuk fogadni, valahol mélyen akceptáljuk: ez van, „vellkám" huszonegyedik század. Pedig aztán vannak hétköznapi „hősök", itt járnak közöttünk és mindenki kedvére csemegézhet amolyan a' la carte módon a saját mikrokörnyezetéből, és persze a honi közéletből is. Merthogy van, kit és van miért. Valahogy összecseng ezzel a hétfő esti beszélgetés, hiszen Rudolf Péter és Király Gábor is alapvetően egy összefüggést emeltek ki: a szorgalommal és a munkával aligha lehet tévedni.

A színészóriás és a szombathelyi hálóőr karrierje nyomokban sok hasonlóságot tartalmaz. Jelzi, hogy a tehetség mellé hogyan párosul a kemény és kitartó munka valamint a szakma szeretete. Az ember arcára óhatatlanul empatikus mosolyt csal Király Gábor elbeszélése; ahogy taglalja mennyire jó viszonyt ápolt valamennyi klubjában még a pályamunkásokkal is, és persze ahogy Rudolf Péter leszögezi: mindig van mit tanulnia az embernek.

Mindketten sztoriznak a vidéki kisvárosi élet szépségeiről, a nagy példaképekről, a szereplésről, a családról, a hétköznapokról. A színház és a hatalmas arénák sem tűnnek olyan elérhetetlennek és kapunk ízelítőt a próbák valamint az öltözők világáról. Már nem is tűnik annyira misztikusnak, mint ahogy elképzeljük.

Kovács Ágnes - a magazin szerkesztője - kérdéseire kiderül, hogy Király Gábor számára mennyire fontos minden apró részlet, és hogy Rudolf Péter hogyan is gondol a Rómeó és Júliára és az Őrség csendes, meghitt környezetére. A Krúdy Klubban ülők számára ez a beszélgetés nem csak könnyed, hanem roppantmód testközeli és hétköznapi. Mindenekelőtt hétköznapi. Király Gábor alázata és Rudolf Péter szerénysége. Népszerűségükre talán ez a magyarázat: egyszerű az élet, ha őszintén éled!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás