Face To Face - Önarckép kiállítás a Zero Galériában

Képgaléria megtekintése2016.09.28. - 09:30 | Büki László 'Harlequin'

Face To Face - Önarckép kiállítás a Zero Galériában

Az NYME-SEK BDPK Vizuális Művészeti Tanszékének nyílt Face To Face címmel önarckép kiállítása az egyetem Zero Galériájában szeptember 28-án. A tárlatot Dr. Bordács Andrea nyitotta meg.

Rendhagyóan a Zero Galériában mutatkoznak be az egyetem képi ábrázolás szakos hallgatói a tanév elején. A vizuális látásmód idei kiteljesítését az önarckép témája szolgáltatta, ezt helyezte 18 hallgató a személyiségéhez közelálló kontextusba a fotográfia és a képzőművészet eszközeivel 

A tárlatot Dr. Bordács Andrea művészetkritikus, esztéta nyitotta meg, aki bevezetőjében beszélt az önarckép kialakulásáról és a kortárs művészetben betöltött szerepéről. Kiemelte, hogy a jó portréábrázolás nem csak a realisztikus megörökítésről, a külső vonások rögzítéséről szól, hanem arról is, hogy alkotóként milyennek látjuk, miként mutatjuk meg a kép alanyát, vagy önmagunk.

A keddi tárlaton ez utóbbit bontották ki a hallgatók, sokszor érdekes, olykor már-már minimalista módon ábrázolva önmaguk, kihangsúlyozva a deheroizáció elsődlegességét, a belesimulást a hétköznapi közegbe.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás