Ahol a kutya is vendég! - Ingyenes chipleolvasó működik októbertől Bükön

2016.10.08. - 15:00 | vaskarika.hu

Ahol a kutya is vendég! - Ingyenes chipleolvasó működik októbertől Bükön

Nyugat-Magyarország idén ősszel újjászülető wellness-, élmény- és konferenciaközpontja, a Caramell Premium Resort****superior állatbarát szolgáltatásokkal és az elkóborolt kutyák hazatalálását segítő chipleolvasóval támogatja a felelős állattartást és a kutyás turizmust Bükön. Mivel a gondos és szabálykövető állattartás közérdek, az új chipleolvasó üzembe helyezésén a szálloda meghívására részt vett dr. Németh Sándor, Bük polgármestere is.

A Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon. Harmadik vidéki szállodaként az országban, a Caramell Premium Resort is csatlakozott a Vigyél Haza Alapítvány sikeres kezdeményezéséhez: 2016. októberétől a hotelhez tartozó cukrászműhelyben, a Villa Rosatóban is található egy chip-leolvasó, mely elkóborolt kutyák azonosításában segít. A mikrochip leolvasása után a Caramell munkatársa kapcsolatba lép az Alapítvány állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.

Az új eszköz avatásán dr. Németh Sándor polgármester elmondta: dicséretes, hogy a Caramell Premium Resort a chipolvasó telepítésével a társadalmi felelősségvállalás szép példájaként a köz érdekét helyezte előtérbe.  Glázer Tamás, a szálloda igazgatója hangsúlyozta: a Caramell az ország első holisztikus szállodája, ennek jegyében a természettel való harmónia és az állatbarátság magától értetődő. Hozzátette: hazánkban az európai átlaghoz képest a családok nagyobb százaléka tart otthonában kedvtelésből állatot, amelyekre mind inkább családtagként tekintenek. A megújuló Caramell Premium Resortben a két- és négylábú vendégeinkkel való törődés egyaránt természetes.

Az igazgató bejelentette: a Caramell Premium Resort idén hivatalosan is a Kutyabarát.hu szakmai partnere lett, és pályázik az Év Kutyabarát Helye címért is. Ennek érdekében - többek között - kutyás fotósorozatot készítettek a Resort szimbolikus helyszínein. A Caramell tavaly mindezek mellett díjfelajánló volt a Magyar Turizmus Zrt. kutyás turizmust és felelős állattartást népszerűsítő, Utazz kutyával! elnevezésű kampányában.

A szálloda állatbarátsága nem csupán a kutyákra irányul. Olyannyira nem, hogy a Caramell kabalaállata egy fekete macska, Gouranga, akinek jelenleg utódját keresik. Gouranga hat éven keresztül számtalan vendégnek, dolgozónak és barátnak hozott szerencsét, szerzett örömet és szép emlékeket. A holisztikus szálloda szeretett kabalacicája a parkolóban személyesen köszöntötte a vendégeket érkezéskor, és kísérte ki őket elutazáskor. Gouranga története Facebook- és blog-oldalán olvasható: https://www.facebook.com/gouranga.caramell/ és http://caramellmacska.blog.hu/. A Caramell aktuális macskamentő akciójának részletei itt találhatóak.

A chipleolvasó avatásán Szabó Andrea, a Vigyél haza! Alapítvány önkéntese elmondta: a leolvasó készülékek segítségével az elkóborolt kutyák hazatérési esélyei megnőnek, illetve jelentősen felgyorsul a gazda azonosításának folyamata. A chipleolvasó a hét minden napján, 10 és 18 óra között térítésmentesen vehető igénybe Bükfürdőn, a Villa Rosato cukrászműhely épületében. Fontos, hogy az elkóborolt állatok elszállásolására egészségügyi okokból nincsen lehetőség a Villa Rosatóban, csupán a chip leolvasását, és annak azonosítását biztosítják.

Új hozzászólás