Balesetnél is segített a Baywatch-lány - Sipos Zsófival nem kivételeztek

2009.09.02. - 00:01 | Papp Cecília - Fotók: Büki László, Tiger

Balesetnél is segített a Baywatch-lány - Sipos Zsófival nem kivételeztek

Lejárt az első magyar Baywatch-lány munkaideje: a győri Sipos Zsófia tíz napig dolgozott a sárvári Gyógy-és Wellnesfürdőben. Munkájáért nettó 250 ezer forintot kapott. A mentőövet is bedobta - igaz nem képletesen, hanem éles helyzetben. Vele készítettünk interjút megbizatásának letelte után.

Formás idomok, szép arc, intelligencia, úszótudás - ezek mind fontos tényezők voltak az augusztus 14-i Baywatch-lány választáson. A zsűri egybehangzó véleménye szerint a feladatra Sipos Zsófia volt a legalkalmasabb. A 21 éves egyetemista most készül a harmadik felsőfokú nyelvvizsgájára, és gyermekként nagy rajongója volt a Baywatch sorozatnak. Vele készítettünk interjút megbizatásának letelte után.

Úgy értesültünk a munkatársaidtól, hogy nagyon komolyan vetted a feladatot. Mibe csöppentél Sárváron?

- Ha már megnyertem a versenyt, szerettem volna bizonyítani. Maximálisan akartam teljesíteni a feladatomat. Kérésem is volt, hogy senki se kivételezzen velem. Minden olyan munkát elvégeztem, amit a többiek. Sokkal nehezebb feladat ez, mint ahogy azt sokan gondolják. Igaz, én csak délelőtt 11-től délután 5-ig dolgoztam, de ez alatt az idő alatt is nagyon kellett koncentrálni.

Feltételezem, a reprezentálás is a feladatköröd része volt. Mi mindent kellett még csinálnod?

- Gyakorlatilag ugyanazt, mint a többi úszómesternek. Ha valami fegyelmezetlenséget láttam, sípolnom kellett, rászóltam a rendetlenkedőre. Ha valakinek kérdése, kérése volt, segítettem.


A filmekben a vízimentőknek állandóan rohanniuk kell, sokszor a fürdőzők életéért küzdenek. Te kerültél valami rendkívüli szituációba?

- Egy szerb kislány lába beleakadt a csúszdába, kisebb sérülést szenvedett. Mivel nem beszélt magyarul, angolul kommunikáltam vele és a családjával. Tehát hasznát vettem a felsőfokú nyelvvizsgámnak. Az élménymedencében egy ugyancsak külföldi fürdőző nem tudta felvenni a hullámok ritmusát. Neki be kellett dobnom a mentőövet.

Minden mozdulatodon érződött, hogy otthonosan mozogsz a strandokon. Nagy fürdőző vagy?

- Szeretek strandolni, napozni. Kiskoromban igazi vízicsibe voltam, négy évig komolyan úsztam. Most már ódzkodom a hidegvíztől.

Csaknem 50 jelentkező vett részt a megmérettetésen. Mi szólt melletted?

- Sok helyes lány indult a versenyen. Nekem az volt a legszimpatikusabb, hogy a zsűri nem kifejezetten a külsőt díjazta. Sokat számított a talpraesettség, az emberség is. A szituációs feladatok során a problémamegoldó képességet nézték. Utóbbiakban tűnhettem ki.

A verseny alatt egyre magabiztosabbá váltál. Milyen reményekkel érkeztél a megmérettetésre?

- Eleinte nagyon izgultam. A verseny első része még inkább a szépségversenyre hasonlított, majd utána jöttek az ügyességi feladatok. Fokozatosan oldódtam. Bár volt egy időszak, amikor azt gondoltam, hogy semmi esélyem sincs a győzelemre. Amikor az egyik lány Horváth Évától védettséget kapott, kicsit feladtam a versenyt. Őszintén meglepődtem az eredményhirdetéskor. Bár a szervezők mondták, hogy hozzunk magunkkal több ruhát, az én táskám üres volt. A győzelem olyan lehetetlennek tűnt.

Sok lány ugródeszkának tekintette a versenyt. Téged mi motivált?

- Ki akartam próbálni magam egy teljesen új feladatkörben. Végül minden nagyon pozitívan alakult. A munkatársak sokat segítettek. Jövő nyáron szívesen visszajönnék ide dolgozni. Hamarosan azonban Győrben folytatom az egyetemet.

A Baywatch-lány titulus akár vendégcsalogató is lehetett. Akik a fürdőbe érkeztek, kerestek téged?

- Előfordult ilyen is. Az elmúlt napokban feltűnően sokan megszólítottak az utcán, dudáltak, fütyültek. Hirtelen sokan vettek észre. Az elején még szokatlan volt a népszerűség, de hamar hozzászoktam. Néhány nap, és ismét élhetem a megszokott életemet.

A fürdő vezetősége luxuskörülményt ígért a győztesnek. Ez mit jelentett?

- Egy négycsillagos hotelban laktam a verseny és a munkám alatt. A Gyógy- és Wellnessfürdőben számos kényeztetést kipróbálhattam, például a thai-masszázst, a Kleopátra-fürdőt, a csokimasszázst és a hangterápiát is. Jó dolgom volt itt!

A Baywatch-lány választásról itt írtunk:

Új hozzászólás