Ha a héten moziba mennél, itt a választék (nov. 3-9.)

2016.11.02. - 00:10 | vaskarika.hu

Ha a héten moziba mennél, itt a választék (nov. 3-9.)

Helyszín: Szombathely, AGORA–Savaria Filmszínház

Dátum: 2016.11.03 - 09.

A héten látható lesz A kis kedvencek titkos élete, a Trollok, Doktor Strange akciófilm, az Állva maradni francia filmdráma, az Inferno, a Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal dokumentumfilm, A könyvelő, Bűnvadászok Bud Spencerrel és Terence Hillel, Az eljövendő napok, a Határtalan szerelem, valamint A martfűi rém magyar filmdráma, melynek rendezője is ellátogat a díszbemutatóra.

November 3-9.

Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.     

(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       

Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft

Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  

Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.

A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk.

HÉTFŐN MOZINAP: minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu

Online jegyfoglalás: jegyfoglalas.savariamozi.hu 

November 3-8-ig 14.10-kor

A kis kedvencek titkos élete (6) 86' 3D

Amerikai családi animációs film

Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

November 3-8-ig 15.50-kor

Trollok (6) 92' 3D

Amerikai animációs kalandfilm

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott - és amitől biztosan az égnek áll a haja.

November 3-6-ig és 8-án 17.40 -kor és 19.50-kor; 7-én 20.30-kor; 9-én 17.10 és 19.20-kor

Doktor Strange (12) 115' 3D

Amerikai akciófilm

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget - egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj az utolsó reménye.
Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé, hanem a hadviselésé is: láthatatlan, sötét erőket kell visszaverniük, melyek világunk elpusztítására törekszenek. A doktor rövidesen válaszút elé kerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként. 

November 3-án 21.00-kor; 4-6-ig és 9-én 21.50-kor; 8-án 20.45-kor

Állva maradni (18) 100'

Francia filmdráma

A forgatókönyvíró Leo Dél-Franciaországba utazik, hogy a farkasokat tanulmányozza. Út közben megismerkedik a szabadszellemű pásztorlánnyal, Marie-vel. Kilenc hónappal később gyerekük születik, azonban a lány otthagyja a férfit a babával és saját édesapjával a tanyán. Leo próbál megfelelni a váratlanul nyakába szakadt egyedülálló apasággal, miközben nem csak, hogy alkotói válsággal küzd, de a környezetében és vele is rendkívül furcsa dolgok történnek.


November 7-én 18.00-kor

Inferno (16) 121'

Amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak.
A prof. - mint eddigi kalandjai során mindig - ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti - és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.


November 4-6-ig és 9-én 15.55-kor

Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (12) 80'

Francia dokumentumfilm

A film egy különleges találkozásról szól. Az utolsó mohikán, a legendás operatőr, Zsigmond Vilmos (83) találkozásáról egy fiatal francia rendezővel, Pierre Filmonnal. Pierre azt akarta, hogy Vilmos fényképezze az első játékfilmjét. A forgatás előkészítésére várva többször is találkoztak és egyszer csak létrejött egy másik film: egy film, amiben a kamera mögött álló férfi átkerül a kamera másik oldalára. A Párizsban, Kaliforniában és hazájában, Magyarországon, 2014 májusa és 2016 márciusa között forgatott Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal egy dokumentumfilm az operatőrről, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint A szarvasvadász, a Sugarlandi hajtóvadászat, a Gyilkos túra vagy a McCabe és Mrs. Miller. Egy személyes utazás a fény mesterével és barátaival (rendezőkkel, színészekkel és operatőrökkel).

November 3-án 18.40-kor és 22.00.kor; 4-6-ig 19.30-kor és 22.00-kor; 7-én 21.00-kor; 8-án 18.25-kor és 22.00-kor; 9-én 19.30-kor és 21.30-kor

A könyvelő (16) 128'

Amerikai dráma

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista - kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra.
Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa (Anna Kendrick) hamar új, megmagyarázhatatlan eltérésekre figyel fel, és ez valakinek nagyon nem tetszik. 

November 4-6-ig és 9-én 17.25-kor; 7-én 15.55-kor; 8-án 14.00-kor         

Bűnvadászok (12) 115'

Olasz akció vígjáték

Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje: munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el; a bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat: aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rosszfiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.


November 3-7-ig és 9-én 14.00-kor

Az eljövendő napok (16) 102'

Francia- német filmdráma

Nathalie filozófiát tanít egy párizsi középiskolában, és szenvedélyesen szereti munkáját, valamint a gondolkodás örömteli érzését. Mindennapjait munkája mellett férje, két gyermeke és az őt kisajátítani akaró anyja között osztja meg, miközben diákjainak sorsát is egyengeti. Látszólag kiegyensúlyozottnak tűnő élete egy pillanat alatt összeomlik, amikor férje egy napon bejelenti, hogy 25 év házasság után elhagyja egy másik nőért, majd idős anyja is meghal. A hirtelen rászakadt szabadságtól először megijed, amikor rájön, hogy szinte teljesen újra kell kezdenie életét. Aztán kiderül, hogy az ismeretlen út csak elsőre tűnik rémisztőnek.

Ezüstkor Filmklub

November 9-én 15.00-kor

Határtalan szerelem (12) 113'

Görög romantikus dráma

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből. A Határtalan szerelem ékes bizonyíték arra, hogy lehet akármilyen küzdelmes az emberek élete, nézhetnek szembe bármekkora nehézségekkel, az igazság, a szépség és az emberség ekkor sem pusztul el, és a szerelem a legsötétebb órákban is virágozhat.

November 7-én 18.00-kor

A martfűi rém - Díszbemutató és közönségtalálkozó (12) 103'

Magyar filmdráma

Vendég: Sopsits Árpád, rendező

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

Új hozzászólás