A Camerata pro Musica Mozart koncertje a Bartók teremben (nov. 10.)

2016.11.09. - 15:30 | vaskarika.hu

A Camerata pro Musica Mozart koncertje a Bartók teremben (nov. 10.)

Helyszín: Szombathely, Bartók terem

Dátum: 2016.11.10.

A Szent Márton emlékév keretében november 10-én 19 órakor a Bartók Teremben Mozart műveivel várja a nagyérdeműt a Camerata pro Musica, Hotzi Panni, Kulhay Géza és Hermine Pack.

A két fiatal zongorista zenészcsaládból származik, mindketten a szombathelyi zeneiskolában és a konzervatóriumban alapozták meg zenei tudásukat. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomáztak és nemzetközi mesterkurzusokon gazdagították a tudásukat. Panni jelenleg is doktoranduszhallgató, Géza már a zenészek embert próbáló életét éli.

  Hotzi Panni

Közös pontjaik alapjaiban határozzák meg, hogy egy nyelvet beszélnek, ragyogóan zongoráznak együtt a Mozart kettősversenyben. Géza amellett, hogy a könnyűzenében is jártas, kiemelkedően képzést kapott a klasszikus muzsika területen is. Ha lehet ilyet mondani, mindkét területen nagyszerűen állja meg a helyét.

Kulhay Géza

Hermine Pack a grazi Művészet Egyetem tanára, vendégkarmesterként közreműködött a Savaria Szimfonikus zenekar koncertjein, a hartbergi kamarazenekar és Niederösterreich-i ifjúsági kamarazenekar karmestere.

Hermine Pack

Műsor:

W. A. Mozart: F- dúr divertimento K 138

W. A. Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára és zenekarra K 365

W. A. Mozart: g-moll szimfónia K 183

Hotzi Panni, Kulhay Géza-zongora

Vezényel: Hermine Pack

Művészeti vezető: Gyenge Tibor

Új hozzászólás