Woodstock a SEK udvarán - a Gólyatábor első napja

Képgaléria megtekintése2009.09.04. - 02:00 | Egyed Betti

Woodstock a SEK udvarán - a Gólyatábor első napja

„Bácsi, más ma már a módi”- lehetne ez a 2009-es SEK Gólyatábor jelszava. Némi késéssel, megszeppent gólyákkal, sok sörrel, és paprikával túladagolt magyaros 60-assal haraptunk bele a 2009-es gólyatábor első napjába.

Ahány nap, annyiféle évjárat, annyiféle stílus. Mind zenében, mind öltözékben, mind programok tekintetében egy-egy korszakot hivatott bemutatni az idei gólyatábor minden napja. A mai nap a pörgős szoknyáké, a wurlitzeré, és a rock and rollé volt.



Jó egyetemistákhoz mérten egyenesen a sörsátorhoz repültünk, ahol egy hűséges malátakoktéllal enyhítettük szomjunkat. Délután négy tájékán aztán megérkeztek az első fecskék gólyák is, a főépület előtt kezdtek kialakulni a csapatok. Gólyapásztorok táblákkal a kezükben gyűjtötték magukhoz gólyáikat, az újoncok pedig kissé idegenül próbáltak leendő csoporttársakra találni, felfedezni az új helyszíneket.

Lassan azonban nemcsak az alkohol, de a kis gólyák is oldódni kezdtek. Az este kilenckor kezdődő fáklyás bevonuláson már vidám csapatokba verődve, dobhártyáinkat nem kímélve vehettünk részt. Ekkor került sor a feladatok kiosztására is, melyek bemutatására holnap kerül majd sor a SEK udvarán.



Fenyő Mikivel és a Made in Hungariával visszautaztunk az időben, míg néhányan a focipályára kuporogva moziztak, addig mások a közismert dallamokra táncra perdültek. A perzselő tűz nemcsak a levegőt, de a hangulatot is felpezsdítette. A légkör a tetőfokára hágott, fogyott a sör, a bor, a pálinka, mi is lazítottunk, felengedtünk, szópárbajoztunk, miközben újraéltük egykori gólya-élményeinket.
A gólyatábor első napja összegezve egy ismerkedős, iszogatós napba torkollott, miközben már azt tervezgetjük, milyen ruhába bújjunk másnap, mivel és kivel enyhítsük szomjunkat... Többek között erről szól a gólyatábor...

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Varga Balázs 2009.09.09. - 22:39
Ha lehetséges nekem kellene az 53-as számú ezek közül!