Művészetterápiás csoportoknak nyílt kiállítása a Hittudományi Főiskolán

Képgaléria megtekintése2016.11.09. - 00:30 | Büki László 'Harlequin'

Művészetterápiás csoportoknak nyílt kiállítása a Hittudományi Főiskolán

November 8-án nyílt meg a művészetterápiás csoportoknak a 25 éves Egyházmegyei Karitász jubileumára készült kiállítása. A keddi napon a három intézmény művészei 103 képet hoztak a kiállításra.

HIRDETÉS

A Hársfa-Rév-Szikla szociális foglalkoztatók pszichiátriai- és szenvedélybetegei tíz évvel ezelőtt kezdtek szakember segítségével kerámiázni és festeni. A kezdeteket követő fél év elteltével dr. Veres András megyéspüspök az MMIK-ban megnyitotta a művészetterápiás csoportok kiállítását. Azóta Budapesten, Körmenden, a Martineum Felnőttképző Akadémián, Ölbőn a Szent Miklós Gyógyfüves Házban valamint a Castellum Teaházban találhatók meg a művészeti csoportok munkái - mondta el a tárlatnyitó felvezetéseként Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője.

November 8-án a három intézmény művészei 103 képet hoztak a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának falait megtöltő kiállításra. Ünnepi köszöntőjében dr. Németh Norbert, a főiskola szakigazgatója elmondta: az alkotások hívő emberek szívéből születtek, melyek a hitet ébresztgetik, növelik bennük. A képek, festmények mögött emberi sorsok rejlenek. A kiállított művek fedőnevek, személyeket és életsorsokat takarnak, olyanokét, akikre ma szeretnénk odafigyelni.

"Azt kívánom, hogy ez a kis képtár legyen része az élő templomnak, működjék együtt az itt evangelizáló közösséggel" - zárta ünnepi gondolatait Németh Norbert.

A kiállítást dr. Pozsonyi János, a szombathelyi törvényszék tanácselnöke, festőművész nyitotta meg. A kiállításmegnyitón Hotzi Ferenc zenekari művész, valamint Molnár Dániel, a művészeti gimnázium tanára zeneművekkel kedveskedett a közönségnek.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás