Kiürítették a SEK „D” épületét - Légnemű, de nem mérgező anyag volt a levegőben

2016.11.10. - 12:00 | vaskarika.hu - Fotó: minap.hu

Kiürítették a SEK „D” épületét - Légnemű, de nem mérgező anyag volt a levegőben

Szúró, maró szagot éreztek a Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri „D” épületében. Az épület portaszolgálata jelezte az eseményt, amelyre a szombathelyi hivatásos tűzoltók, és a katasztrófavédelmi mobil labor vonult a helyszínre. A tanítás holnap folytatódik!


A jelző személy, a középkorú portás hölgy rosszul lett, de valószínűleg az ijedtség miatt, kihívták hozzá a mentőt, de nem vitte el, egészségügyi ellátását a helyszínen elvégezték.

A beavatkozó egységek kiérkezéséig az épület kiürítését megkezdték a tanárok, és a dolgozók. 160 ember az épület előtti szabadtéren, a kijelölt gyülekezési helyen várakozott, amíg a katasztrófavédelmi mobil labor emberi egészségre ártalmas anyagok mérését elvégezte az épület mínusz második szintjétől a negyedik emeleti előadó termekig, szociális helyiségekig, és irodahelyiségekig.

Pintér Zsolt, az egyetemi központ igazgatója elmondta: a beavatkozás közel másfél órán át tartott, légnemű anyag volt a levegőben, de nem tudni mi, a mérés az emberi egészségre és a környezetre veszélyes anyagot nem mutatott ki. Az épület teljes átszellőztetése után a létesítménybe az üzemeltetők visszamehettek, azonban a mai napon a tanítás szünetel.

Az oktatás biztonsági okokból holnap folytatódik a megszokott rendben.

Új hozzászólás