Mától látható a Szent Márton templom fényruhája

2016.11.11. - 10:30 | vaskarika.hu

Mától látható a Szent Márton templom fényruhája

A Szent Márton Ünnep kiemelt színfoltja lesz az új szombathelyi fényfestés első nyilvános bemutatója, amely a lampionos felvonulást követő műsor záró attrakciója lesz a Szent Márton templom homlokzatán. A közel 10 perces hangos-képes épületfestés Szent Márton legendás élettörténetét meséli el. 3 héten át naponta 3 alkalommal lesz látható!

Az Szent Márton Ünnep egyik leghangulatosabb programja hagyományosan a Márton-napi vesperás és az azt követő lampionos felvonulás november 11-én, pénteken este.

Az idei program kiemelt színfoltja lesz az új szombathelyi fényfestés első nyilvános bemutatója, amely a felvonulást követő műsor záró attrakciója lesz a Szent Márton templom homlokzatán. A közel 10 perces hangos-képes épületfestés Szent Márton legendás élettörténetét meséli el. Az ünnepi díszvetítés ezen az estén egyetlen alkalommal vetül a nemrégiben megújult homlokzatra - kb. 18:30-kor.

A következő naptól 3 héten át naponta 3 alkalommal kel életre a templom homlokzata: 17:20-kor, 17:40-kor és az esti szentmisét követően 19:00 órakor.

A kezdési időpontok garanciák arra, hogy valódi családi- vagy akár közösségi program lehessen a fényfestés megtekintése.


Új hozzászólás