A tanárok koncertjével indult a Családi Hangversenyek koncertsorozat

Képgaléria megtekintése2016.11.15. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Németh Tamás

A tanárok koncertjével indult a Családi Hangversenyek koncertsorozat

A szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola és Alapítványa minden évben meghirdeti növendékeinek és családjuknak a négy hangversenyből álló Családi Hangversenyek nevű koncertsorozatát. Ennek első koncertje - a Tanári hangverseny - november 14-én volt hallható a Bartók Teremben.

A szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola - AMI és Alapítványa egyik legfontosabb zenepedagógiai célkitűzése a zeneszerető közönség nevelése, aminek erősítéseként növendékeinek és családjainak a 2016/2017-es tanévben négy koncertből álló ingyenes hangversenybérletet szervezett.


November 14-én a tanárok hangversenyével nyitott a koncertsorozat. A nézőtér megtelt sok izgatott gyermektekintettel, akik már nagyon várták, hogy tanáraikat viszontláthassák és hallhassák a színpadon.

Az est elején a napokban elhunyt, Kocsis Zoltánról, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmesterről, zongoraművészről és zeneszerzőről, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatójáról emlékeztek meg egyperces néma csenddel. Ezután a közel másfél órás koncert, melyen 12 produkciót hallhatott  a közönség, Morriconétól Rossinin át Piazzolláig.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás