Balu ragadta meg a lelkeket - Kézenfogva program

2016.11.17. - 15:15 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: Ludvigné Serfőző Csilla

Balu ragadta meg a lelkeket - Kézenfogva program

A MOA Alapítvány a a Szent Márton emlékév kapcsán új eseménysorozatot indított "Kézenfogva" elnevezéssel. A jóléti szálat is gombolyító civil szervezet adományokból (Orient-Tál jótékonysági Bál, a karneváli Szultánia Cafe Frei) és pályázati forrásokból finanszírozott programsorozatának célja, hogy hátrányos helyzetű, vagy speciális nevelési igényű tanulók családtagjaikkal együtt és egy pedagógiai képzettséggel rendelkező kísérővel (vagy alapítványi önkéntessel) részt vehessenek Szombathely városi kulturális vagy sporteseményein.

A most indult kezdeményezés első színhelye a patinás Weörös Sándor Színház volt, ahol a gyermekek és családtagjaik A dzsungel könyve című előadást tekinthették meg. A darab fergeteges sikert aratott, és rendkívüli élményt adott a kis színházlátogatóknak.

A kezdeményezéssel az alapítvány ösztönözni kívánja a fiatalokat, hogy a későbbi időkben önállóan is otthonosabban mozogjanak a kulturális eseményeken és sport rendezvényeken, elősegítve ezzel integrációjukat. A kísérő jelenléte kulcsfontosságú ebben a történetben, mivel ezen fiatalok és családtagjaik szociális interakciói fejletlenek, a társadalmi normáknak való megfelelés komoly nehézséget okozhat számukra egy újszerű környezetben.

A programok egyrészt lehetőséget biztosítanak színvonalas szórakozásra, programokon való részvételre azon családok/tanulók számára, akik szociális helyzetük miatt önerőből erre képtelenek lennének; másrészt megteremti az igényt, felkelti az érdeklődést a kultúra és tömegsport irányába - így társadalmi integrációjukat és a családi kötelékek erősítését is szolgálja. A programokra havonta egy-két alkalommal kerül sor, terv szerint alkalmanként 4-6 fő részvételével.

A következő esemény egy koncert élmény lesz a hónap végén, Szabó Tibor és zenekarának Meseautó című előadása a Krúdy étteremben, ahol zenés utazást fognak tenni négy tételben. A további tervekben színház, mozi, táncesemény, néptánc esemény, sportesemény, múzeum látogatás, jégpályán, kiállításon, koncerteken való megjelenések szerepelnek.

Új hozzászólás