Vérrokonok - Örkény drámát mutatott be a 40 éves Ferrum Színházi Társulás

Képgaléria megtekintése2016.11.19. - 13:20 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

Vérrokonok - Örkény drámát mutatott be a 40 éves Ferrum Színházi Társulás

Örkény a legjobb drámájának nevezte a Vérrokonokat, amit most a 40 éves jubileumát ünneplő Ferrum Színházi Társulás vitt színre. „A darab azokról és azokhoz szól, akik hisznek valamiben: segítsünk nekik, hogy magukra ismerjenek." Premier: november 19. szombat, 19.00 óra.

HIRDETÉS

A VÉRROKONOK Örkény első olyan színpadi műve, amelynek nincs prózai előzménye. Néhány kritikus szerint talán ezért sem olyan sikeres, mint a korábbi Tóték, vagy a későbbi Macskajáték, a Pisti a vérzivatarban és a Kulcskeresők. A szerző viszont a legjobb drámájának nevezte egy interjúban.

Akár így, akár úgy, a FERRUM sohasem csak a befutott, hanem a kevésbé kanonizált műveket is örömmel fedezte fel. Így történt ez jelen esetben is. A lényeg ugyanis nem az elfogadottság, a közismertség mértéke, hanem a mondandó. Márpedig a VÉRROKONOK igen izgalmas és sokrétű problémakört feszeget.



A tragikus és kacagtató motívumokat összeszikráztató, groteszk játék vezérfonala az egészen sajátos magyar - tágabb dimenzióban közép-európai - identitás megélésének módja „valamikor a vasút feltalálása után," tehát napjainkban is.

A társadalomszatírák világában eléggé járatos FERRUM ezúttal saját maga elé is (görbe)tükröt tart. A darab szereplői egytől egyig vasutasok és Bokor névre hallgatnak. De a vasút csak álca. Ennél sokkal fontosabb, hogy Bokorék nem csak egy valóságos térben, hanem megszállottságuk, szenvedélyük mágneses erőterében is otthonosan mozognak.

„A Bokorok összessége én vagyok" - vallja Örkény. „A Bokorok összessége mi vagyunk" - vallják a FERRUM színjátszói immáron 40 éve.

A 40 ÉVES FERRUM SZÍNHÁZI TÁRSULÁS jubileumi bemutatója

Örkény István: Vérrokonok

Bokor Pál - SÖVÉNY LÁSZLÓ

Bokor Miklós - HORVÁTH DÁNIEL

Bokor Miklósné (Mimi) - NÉMETH GABRIELLA

Bokor Péter - TARÓDI DÁVID

Bokor Péterné (Veronka) - MÁRCZI RENÁTA

Özv. Bokorné (Spiné) - PINTÉR VIKTÓRIA

Judit (szintén Bokor) - CSILLAG TÍMEA / VITKÓ VIVIEN

Technika: LACZÓ BENCE / SCHWOTT ANDRÁS

A rendező munkatársa: PINTÉR VIKTÓRIA

Rendező: TÖRÖK GÁBOR


Premier: 2016. november 19. szombat: 19.00 óra

Jegy ára: 1.500 Ft / A főpróba, a diák és a nyugdíjas jegy ára: 1.200 Ft

Jegyvásárlás kezdés előtt egy órával a helyszínen! 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás