Ünnep címmel karácsonyi lemezt készített a Budapest Bár

2016.11.20. - 09:45 | vaskarika.hu / MTI - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Ünnep címmel karácsonyi lemezt készített a Budapest Bár

Ünnep címmel megjelent a Budapest Bár új albuma. A karácsonyi hangulathoz illő lemezen kilenc - részben magyar, részben angol nyelvű - feldolgozást és négy új, a produkció tagjai által írt szám szerepel.

HIRDETÉS

Az album dalait élőben december 12-én a MOM Kulturális Központban (MOMkult) hallhatja először a közönség. Ezen a koncerten a Budapest Bár valamennyi énekese és zenésze fellép - tájékoztatták a szervezők az MTI-vel.

Olyan anyagot szerettem volna készíteni, ami ünnepi hangulatú, de bármikor szívesen hallgatja az ember, nem csak karácsonykor" - idézte a közlemény Farkas Róbertet, a csapat vezetőjét.

A lemezen a Budapest Bár zenekar (Farkas Róbert - hegedű, brácsa, gitár, ukulele; Farkas Mihály - cimbalom; Farkas Richárd - nagybőgő; Ökrös Károly - harmonika, zongora; és Kisvári Ferenc - dob, ütőhangszerek), valamint a produkció énekesei (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián) mellett egy szám erejéig Szalóki Ági is szerepel, utóbbi a Budapest Bár indulásakor, az első lemezen énekelt a produkcióban.


Az új számok szerzői között volt Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori és Farkas Mihály. A lemezre felkerült John Lennon és Yoko Ono emblematikus száma, a Happy Xmas (War is Over) Keleti András fordításában, Eljött az ünnep címmel, a zenekar valamennyi zenészének és énekesének közös előadásában.

A december 12-i karácsonyi koncertre megvásárolt minden jegyek nettó árából ezer forintot a csepeli Majd megnövök óvodának adományoznak. A Budapest Bár decemberben még három koncertet ad a MOMkultban, teljesen más programmal: december 5-én Klezmer és pesti dalok című műsorukat mutatják be, december 31-én pedig két szilveszteri koncertre invitálják a közönséget.


Az elmúlt tíz évben a hazai zenei élet egyik legsikeresebb és legnépszerűbb formációjává vált Budapest Bár 2007 nyarán egy VIII. kerületi bérház 3. emeleti lakásában alakult, a korábban a Kistehén Tánczenekarból és a Romano Dromból ismert Farkas Róbert hegedűs kezdeményezésére. A zenész magyar alternatív zenekarok énekeseit hívta el, akiket arra kért, hogy a század első évtizedeiben kávéházakban, bárokban, elegáns mulatókban és régi filmekben elhangzott slágereket énekeljék el cigányzenészekből álló zenekara kíséretével.

A produkció több tízezer eladott lemezen, mintegy száz színházi előadáson, országos és külföldi koncertturnékon van túl. 

Új hozzászólás