Oscar-gyanús: Scorsese Némasága mindent vihet

2016.11.25. - 00:10 | vaskarika.hu / hirado.hu - Fotó: origo.hu (nézőkép)

Oscar-gyanús: Scorsese Némasága mindent vihet

A Némaság Scorsese rögeszméje volt. Elkészült. A 47 millió dolláros produkciót nyolc hónapon keresztül forgatták Tajvanon, 750 fős stábbal. Itt az első trailer.

Amennyiben szikrányi kétségünk is lenne Liam Neeson színészi kvalitását illetően, most egyszer és mindenkorra leszámolhatunk az Elrabolva filmek főhősével, karaktergyilkosság nélkül. Ugyanis sokak kedvence, Neeson Martin Scorsese bemutatás előtt álló Némaság című mozijában egy olyan jezsuita papot alakít, akit megkínoztak, és aki nyilvánosan megtagadta a hitét a 17. századi Japánban. Abban pedig egészen biztosak lehetünk, hogy Scorsese nem oszt arra érdemtelenre ilyen fajsúlyos feladatot. Szóval nyugodjunk meg, Neeson nagyon is a helyén lesz a Némaságban, Andrew Garfield és Adam Driver mellett.

Liam Neeson a Némaság című filmben. Fotó: youtube

A moziról annyit tudni, hogy a Scorsese mester már húsz éve készült már a japán Endo Suszaku katolikus témájú regényének megfilmesítésére.  Amikor azt kérdezték tőle, miért várt ennyit, azt felelte, ahogy öregszik az ember, az ötletek jönnek és mennek. „Kérdések és válaszok merülnek fel, aztán újból, egyre több kérdés lesz, és ez az, ami igazán érdekel. Igen, a mozi és az életemben szerepet játszó emberek, a családom a legfontosabb számomra. De végül, ahogy öregszik az ember, ennél több kell. Több és egyre több. A Némaság olyasvalami, ami ezért született. Egy rögeszme volt, amit meg kellett csinálni, egy erős, csodálatos és igaz történet, ami thriller is, és választ keres a kérdésekre. "

 

A Némaság története a 17. század elején játszódik, amikor a gyorsan terjedő kereszténységet hirtelen kitiltják az országból. A misszionáriusokat és az újonnan kereszténnyé lett japánokat brutális kínzásokkal kényszerítik hitük megtagadására. A regény főhőse egy portugál szerzetes, Rodrigues, aki társával elindul a messzi Japánba, hogy meggyőződjék a hírek valódiságáról és arról, hogy rajongva tisztelt hajdani szerzetes tanáruk, a japán missziók legendás hírű vezéregyénisége is megtagadta-e hitét. Az ő sorsát kutatják, amikor nekivágnak a tengeri útnak, hogy Indián és Kínán keresztül eljussanak Japánba...  

A minden ízében látványos, nagy ívű filmet először Rómában mutatják be novemberben, ezt követően pedig a Vatikánban, majd az Egyesült Államokban. Hazai bemutatásának idejéről egyelőre nem tudni. A filmet Scorsese előtt, 1971-ben azonos címmel a japán Masahiro Shinoda vitte vászonra.  

Új hozzászólás