Történelmi thrillert rendez Szász Attila

2016.11.30. - 15:00 | vaskarika.hu / MTI - Fotó: faktor.hu

Történelmi thrillert rendez Szász Attila

A II. világháború utáni hónapokban játszódó történelmi thrillert rendez Apró mesék címmel Szász Attila, a főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamással, Kerekes Vicával és Nagy Zsolttal.

Az 1945-ben, Magyarországon játszódó történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap szerdai közleményében.

A film az alkotók szándéka szerint egy feszült, fordulatos és izgalmas történelmi thriller lesz, amelyben fontos szerepet játszik egy szerelmi szál is.

Az Apró mesék a nagysikerű Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró újabb közös munkája, akik ezúttal nem megtörtént esetet, hanem egy kitalált történetet visznek filmre.


Az alkotás producere Lajos Tamás, gyártója a Film Positive Productions, és szinte kivétel nélkül visszatér a négy Magyar Filmdíjjal és egy tucat nemzetközi fesztiváldíjjal elismert Félvilág alkotógárdája is: az operatőr Nagy András, a díszlettervező Valcz Gábor, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a vágó pedig Hargittai László lesz.

A forgatás jelentős részére a tervek szerint jövő ősszel kerül sor, a mozibemutató 2018 őszére várható. Az Apró mesék gyártását a Filmalap 484,25 millió forinttal támogatta.

Új hozzászólás