Ungarescától Halott Pénzig - Az AGORA decemberi programjai és januári előzetese (dec. 3. - jan. 28.)

2016.12.02. - 00:15 | vaskarika.hu

Ungarescától Halott Pénzig - Az AGORA decemberi programjai és januári előzetese (dec. 3. - jan. 28.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2016.12.03 - 2017.01.28.

Ungaresca Táncegyüttes műsora, Nagy Tri Show bál, Art of Magic, könyvbemutató, Bangó Margit koncert, Szerda esti akusztik a Zaporozseccel, Halott Pénz és Soulwave koncertek, Savaria TSE Gálaműsora, Savaria Szimfonikus Zenekar karácsonyi hangversenye, Westside gála, Óévbúcsúztató rockbuli, Városi Szilveszter - ismertetjük az AGORA decemberi programjait és januári előzetesét.

December 3. (szombat)

9.00-12.00

AGORA - MSH

KÉZMŰVES KUCKÓ

Május végéig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat - legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

Téma: Készüljünk a Mikulásra!

Részvételi díj: 400 Ft/fő

December 3. (szombat)

18.00

MMIK

KALÁRIS - AZ UNGARESCA TÁNCEGYÜTTES MŰSORA

Jegyár: 2.000 Ft

Jegyek elővételben válthatók az Ungaresca Táncegyüttes irodájában (Szombathely, Ady tér 5., Tel.: 30/993-2019 vagy 20/916-2954, E-mail: ungaresca@ungaresca.hu)


December 3. (szombat)

19.00-02.00

AGORA - MSH

NAGY TRI SHOW BÁL 2016

Ötórai tea, kvíz-party, tri-show... Ki ne emlékezne a szombathelyi harmincasok, negyvenesek, ötvenesek közül a felsorolt rendezvényekre? A Sportház zsúfolásig megtelt szombatonként, és noha 10 órakor lekapcsolták a villanyt, mégis mindenki remekül szórakozott. Ezt az életérzést igyekeznek feleleveníteni a december 3-ára tervezett Nagy Tri-Show Bál főszervezői. Tervek szerint lesznek majd filmbejátszások a régi rendezvényekről, a dj-pult mögött Neczpál György áll majd, a műsorvezető Fazekas Gábor lesz, a sztárfellépő pedig a Pa-dö-dö együttes.

Sétálójegyek korlátozott számban válthatók 3.500 Ft-ért az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., tel.: 20/502-9351, Nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00).


December 4. (vasárnap) 15.00-18.00

December 5. (hétfő) 16.00-18.00

AGORA - MSH

MIKULÁSKUCKÓ

Örömmel tudatjuk, hogy az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ otthonos kuckójában vendégünk lesz a Mikulás. A gyermekek személyesen látogathatják meg a Nagyszakállút, aki karosszékében ülve kedves szavakkal vár mindenkire. A várakozás perceiben kézműveskedéssel telik az idő, a jó hangulatról a Takács családi Zenekar és Áki és Ervin zenekara gondoskodik, ünnepváró dalokat játszva és énekelve.

Kedves Szülők, Nagyszülők! Lehetőséget biztosítunk arra, hogy az Önök által hozott kis csomagot személyesen a Mikulástól kapja meg gyermekük, unokájuk. A gyermekükről írt pár mondatos jellemzést a Mikulástól hallhatják a picik.

Belépődíj: 300 Ft/gyermek (szülőknek, kísérőknek ingyenes).

December 4. (vasárnap)

19.00

AGORA - MSH

BOBAN MARKOVIC ORKESTAR-koncert

Jegyár, kategóriától függően: 3.000 Ft / 5.000 Ft

Az előadásokra jegyek válthatók: AGORA - Jegyiroda (Szombathely, Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351,  E-mail: jegyiroda@agora-savaria.hu, Nyitvatartás: H-P 9.00-17.00, Szo 9.00-13.00)


December 5. (hétfő)

15.00

JÓTÉKONYSÁGI AJÁNDÉKOZÁS - AZ ÖNKÉNTESSÉG VILÁGNAPJÁN

LOGO-s fiatalok a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézményben

December 6. (kedd)

17.30

MMIK 102. terem

MIT TEHET AZ EGYES EMBER A NAGY TÖMEGEKKEL SZEMBEN?

Miért mondja a Biblia, hogy a száznál erősebb az egy?

Ismeretlen próféciák - Dr. Reisinger János irodalomtörténész Bibliai ismeretterjesztő előadássorozata

A belépés díjtalan!

December 7-21.

AGORA - MSH

SZENT MÁRTON MŰHELYE ÉS KONYHÁJA

Kézművességen és hagyományőrzésen alapuló foglalkozássorozat óvodás és kisiskolás csoportoknak, ahol Szent Márton életéhez kapcsolódó szokásokat, a korhoz kapcsolódó életmódot, mesterségeket és a konyhát mutatjuk be az érdeklődőknek.

A foglalkozások időtartama 60-90 perc, időpontja hétköznap délelőtt és délután - előzetes bejelentkezés alapján.

Választható foglalkozások:

- textil szaloncukor,

- posztó mézeskalács,

- karácsonyi gömbdísz,

- cserép ajándéktartó, 

- süti formájú gyertya és dísz készítése,

- mézeskalács angyal sütése.

A jelentkezéseket a 94/312-666-os vagy a 30/928-0781-es telefonszámon várjuk.

Részvételi díj: 300 Ft/fő

December 7. (szerda)

14.30

AGORA - MSH

VILÁGJÁRÓK - A Szent Márton zarándokút városai

Előadás: Szombathely (Savaria) a Szent Márton életrajzokban és legendákban

Előadó: Orbán Róbert

Az előadáson való részvétel ingyenes.

December 8. (csütörtök)

15.00

AGORA - MSH

LOGO SZÜLINAP - SZOMBATHELYEN 14 ÉVE AZ IFJÚSÁG SZOLGÁLATÁBAN

Szülinapi parti és az Év Önkéntese díjátadása

December 8. (csütörtök)

17.00-19.00

AGORA - MSH

KIS ESTI BÜTYKÖLŐ

Felnőtteknek, kikapcsolódni vágyó anyukáknak kéthetente két órában. Várunk mindenkit, aki fel akar eleveníteni már tanult, hagyományos kézműves technikákat, vagy újakkal szeretne ismerkedni.

Téma: Karácsonyi terítő sablonfestéssel

Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom

December 9. (péntek)

19.00

AGORA - MSH

ART OF MAGIC - A MÁGIA MŰVÉSZETE

Illúzió, bűvészet, mentalizmus egy műsorban. Négy fiatal, innovatív tehetség, akik különleges képességgel rendelkeznek és a közönséget is szó szerint el fogják varázsolni. A művészek bejárták a világ legnagyobb színpadait, produkciójukkal elkápráztatták Las Vegas-t, még dubai legnagyobb szórakozóhelyeinek közönségét is ámulatba ejtették mutatványaikkal.


December 10. (szombat)

9.00-12.00

AGORA - MSH

KÉZMŰVES KUCKÓ

Május végéig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat - legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

Téma: Mézeskalács sütése

Részvételi díj: 400 Ft/fő

December 11. (vasárnap)

AGORA - MSH

A SZENT MÁRTON EMLÉKÉV ZÁRÓ GÁLAMŰSORA

December 12. (hétfő)

15.30

JÓTÉKONYSÁGI AJÁNDÉKOZÁS

LOGO-s fiatalok a Rum-Kastély EGYMI-ben

December 12. (hétfő)

18.00

AGORA - MSH

SZÁNTÓ DÁNIEL: REVANS - könyvbemutató

Alig pár év telt el Magyarország történetének legbrutálisabb gyilkosságsorozata óta, most mégis egy újabb borzalmas üggyel néz szembe az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy fiatal nőt különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg a saját otthonában.

Az egy éves eltávozásból külföldről hazatérő Várnay Benett kénytelen csatlakozni a különítményhez, és a deviáns viselkedéséről elhíresült nyomozó hamar egy szövevényes bűncselekmény-sorozat útvesztőjének kellős közepén találja magát. Nincs gyanúsított, sem indíték, és nem egészen öt nappal az első után történik egy újabb gyilkosság, ami kísértetiesen hasonlít az előzőhöz.

Szántó Dániel 1989-ben, Szombathelyen született. Az érettségi után az ország szívébe, Budapestre költözött, ahol közgazdászként szerzett diplomát. Életerős, öntörvényű fiatalként megjárt két kollégiumot, három felsőoktatási intézményt, dolgozott több multinacionális cégnél, mígnem egy saját vállalkozást alapított, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Vállalkozó szellemének köszönhetően saját bőrén tapasztalta valamennyi társadalmi réteg negatív és pozitív hozadékát - nélkülözés, gazdagság, összetartás, széthúzás, gőg és sznobizmus. Az ezekből merített ismeret és a kreativitás kettőse adta meg első regényének alapjait, mely egy lebilincselő krimit eredményezett.

A programon való részvétel ingyenes!


December 13. (kedd) 9.30 és 10.45

December 14. (szerda) 9.30 és 10.45

AGORA - MSH

ÉCSI GYÖNGYI: BETLEHEMES JÁTÉK

Napraforgó - mesék határon innen és túl...

Gyermek kamaraszínházi előadások 3-10 éves korig

Egy igazi mesemondó betlehemi történetet is mesél. Écsi Gyöngyi pedig a legkiválóbb mesemondóink egyike, Advent idején is érdemes hallgatni őt. Vidám, játékos előadás gyermekeknek és felnőtteknek, amelyből megtudjuk, hogy miért is látta jónak a Jóisten, hogy Ádám tévedéseit és engedetlenségét helyrehozza azzal, hogy karácsonykor kinyitotta az ég ablakát és letekintett mireánk, a világra. A betlehemes hangulatú előadás örömteli közös játéknak ígérkezik.

Részvételi díj: 900 Ft/előadás

A programon való részvétel korlátozott, csoportok részvétele előzetes jelentkezést igényel!

AGORA - Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)

Telefon: 94/312-666/113 mellék

December 13. (kedd)

19.00

AGORA - MSH

BANGÓ MARGIT: 50 év a színpadon - életmű koncert

Bangó Margit zenei pályáján a legfontosabb tényező talán a hitelesség. Ez a kulcsa annak a csodás érzésnek, ami elfogja az embert, ha dalait hallgatja. Nem számít a közeg, ami lehet egy pici étterem, vagy a világ legnagyobb, leghíresebb koncertarénái, a magával ragadó előadás soha nem felejthető élményt nyújt. Ugyanez a hitelesség érezhető stúdiófelvételein is. Számos lemez őrzi, az 50 évnyi zenei munkásságot, olyan dalokkal, amelyeket talán mások soha nem énekeltek lemezre. Bangó Margit zenei repertoárja egy „hungarikum zenetár", amely megőrzi a jövő nemzedék számára mindazokat a sok száz éves magyar és roma értékeket, amelyeket bűn lenne magára hagyni.

Az 50 éves jubileum alkalmából országos turnéra indul Bangó Margit.

Jegyárak: 4.900 Ft/ 5.500 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., tel.: 20/502-9351, Nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00).


December 14. (szerda)

18.00

MMIK konferenciaterem

FÉRFI-NŐ KORSZAKVÁLTÁS - LIFE SHOW BY JOÓS ISTVÁN

Az egyik legnagyobb probléma napjainkban a férfi-nő egyenlősdi. Az azonos érték elismerése helyett azonosítunk, amiből következően azonos "sikerkritériumok" mentén, "egyformára" erőszakoljuk az embereket. Tévedés. Férfi és Nő különbözik, erősségeink máshol vannak, boldogok másképp lehetünk - amihez legelőször is újra kell tehát egymást, sőt magunkat is tanuljuk. Siker, Társ, Boldogság JÁR, igen, mindenkinek, azonban ehhez előbb az alapokat, tehát a másik nemet és a saját működésünket KELL immár jobban megértened!

"Life Show" = az életből vett, felnagyított képek audiovizuális szimfóniája, ami az értelmedre és az érzelmeidre is hat.

Az este folyamán érintett témák közül:

- a párkapcsolati modellünk hibás, megbukott

- a férfi-nő kapcsolódás új és hatékonyabb módja

- munka-magánélet egyensúlya nem, de harmónia lehet

- a férfiak vélt "töketlenségének" gyógymódja

- így működhetünk hatékonyan együtt

- szeretői viszonyok megoldása

- a sikeres Harc titka

Bővebb információ: www.enakademia.net

Jegyár: 2.500 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Szombathely., Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, Nyitva: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00), illetve a rendezvény előtt a helyszínen. 

December 14. (szerda)

20.00

AGORA - MSH

ZAPOROZSEC - Szerda esti akusztik

Az osztálytársakból alakult szentgotthárdi Zaporozsec zenekar motorját 2004 nyarán Varga Bence (ének, gitár), Papp Dávid (basszusgitár), és Hoffman Máté (dob) indította be.

A kezdeti szárnypróbálgatások közepette hamar fény derült Bence szerzői és előadói tehetségére, s ez erősen meghatározta a gépkocsi további menetirányát és sebességét. Az együttes 2007 tavaszán megnyerte az Átjáró Tehetségkutató versenyt, s még az év júniusában elkészült a Zaporozsec első demófelvétele. Saját hangjukat - elmondásuk szerint - a 2011-es Buborék című albumukkal találták meg.

A trió ma már ismert név szűkebb pátriája, Vas megye könnyűzenei koncertjein, fesztiváljain. Többek között olyan zenekarok társaságában lépett már színpadra, mint a Kispál és a Borz, a PUF, a Quimby, Péterfy Bori vagy a 30Y.

A zenekar több dala is rotációban hallható a Petőfi Rádióban, 2014-ben az "Év felfedezettje" kategória jelöltje a banda a Fonogramon.

Belépő: 1300 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00), online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.


December 16. (péntek)

18.00

MMIK

BAGDY EMŐKE - A hit, remény, szeretet és megbocsátás pszichológiája

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Média szereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus.

Jegyár: 2.700 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00).

December 17. (szombat)

9.00-12.00

AGORA - MSH

KÉZMŰVES KUCKÓ

Május végéig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat - legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

Téma: Karácsonyfadísz készítése

Részvételi díj: 400 Ft/fő

December 17. (szombat)

NymE SEK Zenei Tanszék (Szombathely, Géfin Gyula u. 28.)

SZÉKI BÁL „PALI MARCI" BANDÁJÁVAL

17:30 Gyermektáncház

19:00 Széki táncok oktatása és táncház

Táncházvezetők: Molnár Péter és Györke Eszter

Muzsikálnak: Filep Márton „Pali Marci" és Sipos Márton (Szék), Havasréti Pál

Belépődíj: 700 Ft

Gyermektáncház: 400 Ft/1 gyermek, több gyermek esetén 300 Ft/gyermek

December 17. (szombat)

20.00

AGORA - MSH

HALOTT PÉNZ, SOULWAVE

Kapunyitás: 19.00

Magyarország legnépszerűbb zenekara hosszú idő után ismét Szombathelyen ad koncertet. Vendégzenekar a Soulwave.

Jegyár: 3.000 Ft

Jegyek elővételben válthatók: online a tixa.hu webáruházában, illetve a Pelikán Hotel recepcióján.


December 18. (vasárnap)

10.00-13.00

AGORA - MSH

KARÁCSONYI JÁTSZÓHÁZ

Családi játszóház népzenével, tánctanulással, kézműves foglalkozással, interaktív játszóházzal

Színházi előadás:

Teveli Fiatalok Egyesülete: Csobánolás - bukovinai székely betlehemes játék

További programok:

- mézeskalács sütése

- gyertyaöntés

- apró ajándéktárgyak készítése

Belépő: 500 Ft/fő

16.00

MMIK

UNGARESCA - KARÁCSONYI MŰSOR


16.00 és 19.00

AGORA - MSH

MESEKARÁCSONY - A Savaria TSE Gálaműsora a Szent Márton Emlékév alkalmából

A Savaria Táncsport Egyesület 13 ismert rajzfilm zenéjére készült produkcióval repíti táncos utazásra a mesék birodalmába a gyermek és a felnőtt nézőket egyaránt.

A Szent Márton Emlékév alkalmából egy különleges karácsonyi gálaműsorral készül a Savaria Táncsport Egyesület. Idei gálaműsoruk keretében egy zenés-táncos utazásra hívják a nézőket a mesék birodalmába, mivel a csodák világ ma elsősorban a meséken keresztül jut el a gyermekekhez és a felnőttekhez.

A „Mesekarácsony" c. előadás a társastánc elemeit felvonultató produkció lesz, melyben a tánc, a zene, a próza egyaránt szerepet kap, és az eszközöknek, kellékeknek is fontos jelentéstartalma lesz. A zenei anyag a rajzfilmek fülbemászó betétdalaira épül.

A műsorban többek között az Aladin, a Szépség és a szörnyeteg, a Hófehérke, a Csipkerózsika, a Shrek... c. híres mesék elevenednek meg a tánc nyelvén.

A gyermek, azonosulva a mesefigurákkal, saját problémáit éli meg a mesével, és - a legfontosabb - a mesehős diadalával ezeknek a problémáknak, és szorongásainak oldására is rátalál.

Jegyárak:

- felnőtt: 2.000 Ft

- gyermek (3-14 éves korig): 1.500 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., tel.: 20/502-9351, Nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00), vagy rendelhetők az e-mail címen.

December 21. (szerda)

19.00

AGORA - MSH

A SAVARIA SZIMFONIKUS ZENEKAR KARÁCSONYI HANGVERSENYE

Műsor egyeztetés alatt!

Vezényel: Madaras Gergely

Jegyár: 2.500 Ft

Szólójegyek válthatók a Bartók Terem jegyirodájában (Szombathely, Rákóczi u. 3., Tel.: 94/313-747).


December 22. (csütörtök)

18.00

AGORA - MSH

WESTSIDE GÁLA

Fellépnek a Westside TSE összes tanítványa és 4 vidéki tánciskolájuk növendéke. Közel 250 táncos, 2 órás tánc show, meglepetések.

Jegyek 1.900 Ft-os áron válthatók december 1-től a központi tánciskolában, illetve Kőszegen, Gencsen, Táplánban, Zalaegerszegen az oktatóknál, vagy az előadás napján a helyszínen.

December 28. (szerda)

17.00

AGORA-MSH

ÓÉVBÚCSÚZTATÓ ROCKBULI

Fellépők: Ossián, Kárpátia, Lord

December 31. (szombat)

Fő tér

VÁROSI SZILVESZTER

22.30-23.45 ODETT-koncert

24.00 Himnusz

00.05 Polgármesteri Köszöntő

00.10 Tűzijáték

00.20-01.30 BALKÁN FANATIK-koncert

01.40-03.00 KOMÁR LÁSZLÓ EMLÉKZENEKAR koncert


***

AGORA - JANUÁRI ELŐZETES 

Január 6. (péntek)

18.00-23.00

AGORA - MSH

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium szalagavató bálja

Január 11. (szerda)

19.00

AGORA - MSH

ÚJÉVI OPERETT GÁLA

Az Orfeum Vándorszínpad előadása újévi operett gálával, az operett világ sztárjaival, világhírű zenészekkel és bravúros tánckarral

A népszerű sztárok között ott lesz mindenki kedvence, Oszvald Marika Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operett énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Lukács Anita a Budapesti Operettszínház primadonnája Németország, Kanada, Izrael, USA és Japán fellépései után Szombathelyen is bemutatkozik. Berkes János operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, érdemes művész is erősíti a világhírű előadók sorát.

A tehetségek közül kiemelkedik Szász Kati, az Orfeum Vándorszínpad primadonnája, Birinyi Mónika az Orfeum Vándorszínpad szubrettje, valamint Bálint Csaba, aki magával ragadó tenorjával, vitathatatlan átéléssel kompenzál a női nemnek.

Ő az, aki nemcsak aktív szereplője, hanem egyben az Orfeum Vándorszínpad megálmodója. 2008 óta alapítója a hazánkban és külföldön is méltán elismert társulatnak. Bálint Csaba hitt abban, hogy a 21. században is van igény - korosztálytól függetlenül - a színvonalas, egyedülálló látványvilágú operettre. Igaza lett! Sikert siker követett, így mára a Társulat énekesei mellett az operett és musical világsztárjai lépnek fel a gáláikon, ahol világhírű zenekara és országosan ismert tánckara világszínvonalú előadással kápráztatja el a közönséget.

A világot járt jelmezekkel, a fényűző díszletek előtt,- ahol rózsák és orchideák özöne ékesíti a színpadot-, a hagyományos operett világa elevenedik meg az AGORA színpadán. Az „Orfeum Vándorszínpad" név mára már fogalom és garancia is egyben, mely a mindennapok gondját feledtető estre invitálja a nagyérdeműt. A népszerű melódiák dudorászása közben a muzsika gyógyító ereje hatja át majd a nézőteret. A virágtengerbe borult színpadon a világhírű művészekkel és a lendületes, bravúros tánckarral fergeteges újévi operett gálát prezentál a társulat.

Jegyár: 2.900 Ft / 3.900 Ft / 4.900 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Szombathely, Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, E-mail:  , Nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00).


Január 13. (péntek)

17.00-22.00

A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium szalagavató bálja

Január 14. (szombat)

Savaria Múzeum

VÁROSI BÁL

Január 18. (szerda)

20.00

AGORA - MSH

CZUTORCHESTRA

Szerda esti akusztik

Czutor Zoltán testvérével, Czutor Anettel alapította a zenekart 2007 végén. Elsősorban trió felállásban játszottak, alaphelyzetben mindig a Belmondo billentyűsével egészül ki, ma már egy basszusgitáros és egy zongorista is a csapat része.

A Czutorchestra, más néven Czutor Akusztik célja az, hogy - a más formációinkban inkább saját dalokat bemutató zenészek - ebben a zenekarban egy közismert művekből álló, könnyedebb hangvételű, kávéházi, interaktív előadást hozzon létre a közönség és önmagunk szórakoztatására.

A Czutorchestra műsorában sok ismert szám (Frank Sinatra, Beatles, RHCP, Nyers, Faith No More, etc.) szerepel egy zongora, egy gitár, énekek (és újabban basszusgitár és beatbox/szájdob) hangszerelésben. A produkció elválaszthatatlan eleme a dalok közötti - illetve alatti-, a nézőkkel folytatott spontán, interaktív kommunikáció. Emiatt a produkció a kezdetek óta Czutorchestra "sit-down-comedy" néven is hirdeti fellépéseit.

Az alapzenekar tagjai:

- Czutor Anett - ének

- Czutor Zoltán - ének, akusztikus gitár

- Kovács Adrián - zongora

- Paczári Viktor - basszugitár

- Shackle (Nyikonyuk Máté) - Beatbox /szájdob/

Belépő: 1.300 Ft

Jegyek elővételben válthatók az AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00), online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

Január 20. (péntek)

17.00-22.00

AGORA - MSH

Kanizsai Dorottya Gimnázium szalagavató bálja


Január 21. (szombat)

17.00-21.00

AGORA - MSH

A Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szalagavató bálja

Január 22. (vasárnap)

18.00

AGORA - MSH

MAGYAR KULTÚRA NAPI DÍJÁTADÓ GÁLAMŰSOR

Program:

- Díjátadás

- „Ezeregyév" - történelmi táncshow az Experidance Produkció előadásában 

Január 27. (péntek)

17.00-23.00

AGORA - MSH

A Nagy Lajos Gimnázium szalagavató bálja  

Január 28. (szombat)

NymE SEK Zenei Intézeti Tanszék (Géfin Gyula u. 28.)

AGORA TÁNCHÁZ - MEZŐKÖLPÉNYI BÁL

17:30   Gyermektáncház

Belépődíj a gyermektáncházra: 400 Ft/gyermek, több gyermek esetén 300 Ft/gyermek

19:00   Mezőkölpényi táncok oktatása és táncház

Táncoktatók: Szabó Szilárd és Szabó Kincső

Közreműködik: Szabó Teréz (Mezőkölpény)

Muzsikál: Horváth Attila és zenekara

Táncházvezető: Molnár Péter

Belépődíj: 700 Ft

Házigazda a NYME SEK Szökős Néptáncegyüttes.

A program az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében, az NKA támogatásával valósul meg.

SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK, KLUBOK (2016 . OKTÓBER - 2017. MÁJUS

KREATIVITÁS - KÉZMŰVESSÉG

KERÁMIA SZAKKÖR

Kerámiakészítés diákoknak és felnőtteknek, alapműveletek és díszítési technikák elsajátításával, hétfői napokon. Népi kerámiaformák, ajándéktárgyak készítése felrakó kézi korongon.

Részvételi díj: 800 Ft/alkalom

KÉPZŐMŰVÉSZ SZAKKÖR

Rajzolás, festés, agyag- és papírplasztika, domborművek készítése, egyéb technikák megismerése óvodásoknak és kisiskolásoknak, keddi napokon. Kiállításokon, pályázatokon való részvétel.

Részvételi díj: 800 Ft/alkalom

REPÜLŐMODELLEZŐ SZAKKÖR

Versenyképes, jól repülő vitorlázómodellek építése, repítése és versenyzés 8 éves kortól, szombat délelőttönként. Rádió távirányítású / RC repülőmodell bemutatók látogatása, gyakorlási lehetőség.

Részvételi díj: 700 Ft/alkalom

TŰZZOMÁNC- ÉS ÉKSZERKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

Tanfolyam csak kezdőknek: a zománcozási technológiák elsajátítása, ékszerek és képek készítése kéthetente két órában.

1. foglalkozás: november 16-án 17.00-19.00

További foglalkozások 2016-ban: november 30. és december 14.

A tanfolyam díja: 18 000 Ft/10 alkalom, mely magában foglalja az ismeretek elsajátításához szükséges alapanyagot.

KIS ESTI BÜTYKÖLŐ

Felnőtteknek, kikapcsolódni vágyó anyukáknak kéthetente két órában. Várunk mindenkit, aki fel akar eleveníteni már tanult, hagyományos kézműves technikákat, vagy újakkal szeretne ismerkedni.

Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom

LOGIKA - KÉPESSÉGFEJLESZTÉS GYEREKEKNEK

TANULÁSTECHNIKAI TANFOLYAM

A tanfolyam célja az egyéni tanulási problémák kiszűrése, tanulási motiváció fejlesztése, optimális fizikai körülmények kialakítása, a szövegértés, lényegkiemelés elsajátítása, figyelmi és emlékezeti stratégiák megtanítása 5-6. osztályosoknak - hétfőnként.

A tanfolyam díja: 11 000 Ft/12 alkalom

JÁTÉK-MOZGÁS KISGYERMEKEKNEK

BABA-MAMA TORNA

Célunk egy nyugodt környezetben végzett közös torna, amely a kondicionálás mellett segíti az anya-gyermek kapcsolat elmélyítését. Ez a 45 perces mozgás nagyszerű lehetőség arra, hogy az anyuka kimozduljon otthonról, új kapcsolatokat teremtsen, vidám közösséghez tartozzon.

A korlátozott létszám miatt előzetes jelentkezés szükséges!

Időpont: szerda 10.00

Részvételi díj: 800 Ft/alkalom

A részvétel előzetes személyes vagy telefonon történő bejelentkezést igényel.

Információ:   AGORA - Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.

tel.: 94/312-666/113-as mellék)

Új hozzászólás