A Hold ringatja a holnapot - Búzás Tünde kézművei a Büki MSK-ban

Képgaléria megtekintése2016.12.02. - 11:50 | Büki László 'Harlequin'

A Hold ringatja a holnapot - Búzás Tünde kézművei a Büki MSK-ban

Képeiről a boldog békeidők, a gyerekkorok emlékei, a mesék világa tárul elénk - december 1-én a Büki Művelődési Központ emeleti termében megnyílt Búzás Tünde tárlata.

HIRDETÉS

Az utolsó baracklekvár, A Hold ringatja a holnapot, A csillagokban alszom - néhány cím abból a mesevilágból, ami először színeivel, majd formáival - az alkotó realitáson túli belső világának egy szeletével - bájolja el a kiállítótérbe lépőt. Felnőttként hitelesen gyermekvilágot idézni talán a legnehezebb. Tele vagyunk fékekkel, korlátokkal, a lélek sem úgy nyílik már, rácsodálkozni sem arra és úgy tudunk, mint gyerekként. Hatalmas adomány, ha valaki felnőttként mégis hitelesen őrzi magában a gyermeki ént. Búzás Tünde ilyen. Óvónő, gyógypedagógus és művészetterapeuta, aki jól ismeri a gyermeki világot, és ez szorosan átöleli, körülfonja munkáit.

Ahogy nyitóbeszédében Borosné Pereznyák Andrea utalt rá: "képei önmagukért beszélnek rólunk, nekünk, a bennünket körülölelő csodavilágról. Az álmokról, a vágyakról, melyek mindannyiunkban ott rejtőznek, csak észre kell vennünk őket."

A december 14-ig megtekinthető tárlaton közreműködött Pintér Anikó és tanítványa.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Lévai Károly 2016.12.05. - 09:38
Gratulálok a kiállításhoz, szépek a képek!!!