Gyöngysorként felfűzött táncok - Ungaresca Táncegyüttes: Kaláris

Képgaléria megtekintése2016.12.05. - 19:30 | Büki László 'Harlequin'

Gyöngysorként felfűzött táncok - Ungaresca Táncegyüttes: Kaláris

A december 3-án az MMIK-ban mutatta be évvégi műsorát az Ungaresca Táncegyüttes, melyben válogatást láthatott a közönség az elmúlt évek koreográfiáiból és új összeállításokból, egymás után felfűzve, mint egy gyöngysor.

Táncszínházi és folklór számok egyaránt megjelentek a színpadon. A keménytelki táncok, a somogyi karikázó, a román legényes és a Vág-Garam közi táncok már ismerősek voltak az együttes fellépéseit figyelemmel kísérőknek.

Új alkotásként a Szent Márton emlékév Borfesztiváljára készült, a "Tolták már vidáman Bacchusnak szekerét - A szőlőtőkétől a boroshordóig" című táncos, dalos összeállítást mutatták be a közönségnek, amiben közreműködtek a gyöngyösfalui Szent Márton kórus férfi és női tagjai bordalokkal.


Az együttes új anyagként mezőkölpényi táncokkal ismerkedett meg, melynek talányos volt a címe:"Mezőkölpényi-ahogy mi szeretjük". A Tücsök csoport tagjai több koreográfiában is felléptek a felnőtt táncosokkal. Az együttes férfitagjai nyírségi botolóban mutatták meg ügyességüket.

A kétrészes műsorban közreműködtek az Ungaresca Senior Táncegyüttes tagjai a Don Quijote és a nagybúni táncokkal. Kísért a Boglya Népzenei Együttes. A műsorban látható táncok koreográfusai: Csollány Csaba, Csollányné Horváth Krisztina és Horváth Győző voltak.

Kapcsolódó írásunk:

Ungaresca: Kaláris - Főpróba az MMIK-ban

2016.12.03. - 15:40 | Büki László 'Harlequin'

Ungaresca: Kaláris - Főpróba az MMIK-ban

Az utolsó simításokat végezte december 3-án délelőtt az Ungaresca Táncegyüttes Kaláris című műsorán. Az előadás előtti próbán kaptunk el tánc- és életképeket. A 18 órakor kezdődő műsorban válogatást láthat a közönség az elmúlt évek koreográfiáiból és új összeállításokból, egymás után felfűzve, mint egy gyöngysor.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás