Meeting Point: a Zero Galéria kiállítása

Képgaléria megtekintése2016.12.07. - 00:20 | vaskarika.hu - Fotók: Németh Tamás

Meeting Point: a Zero Galéria kiállítása

December 6-án az NYME-SEK BDPK Művészeti Intézetének Zero Galériájában nyílt meg középiskolások és egyetemisták közös workshopján készült alkotásokból a Meeting Point című kiállítás. A tárlatot dr. Németh István megbízott rektorhelyettes nyitotta meg.

HIRDETÉS

Két hete egynapos workshopot tartott a Művészeti Intézet, melyen egyetemi hallgatókat és középiskolásokat vont be a közös alkotás izgalmába. Ebből az alkalomból ugyanis részben olyan technikákat ismertettek az előadók, amiket a hagyományos tanóra keretében kevésbé szoktak. Az itt készült alkotásokból tartalmaz eklektikus válogatást a tárlatanyag.


Dr. Németh István nyitógondolataiban elmondta, hogy az egyetemnek legfontosabb célja, hogy nyitott legyen. Egy közös alkotás, egy közös együttműködés keretében születtek meg olyan dolgok, amire mindannyian büszkék lehetnek.

Kitért arra is, hogy nagy átalakulás előtt áll az egyetem, a piacképes, erős diploma a cél. Az ELTE-n a művészképzés nem olyan domináns, mint Szombathelyen, így elképzelhető, hogy a művészképzés központja Szombathelyen lesz, "mely olyan lesz, amilyenné mi alakítjuk, és olyan, amit a legjobban ki tudunk hozni a hallgatókból." - zárta gondolatait Dr. Németh István.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás