A Weöres Sándor Színház két színésze is szerepel a Wellhello-filmben

2016.12.07. - 17:45 | vaskarika.hu

A Weöres Sándor Színház két színésze is szerepel a Wellhello-filmben

Elkészült a #Sohavégetnemérős – Történetek Wellhello-ra c. zenés játékfilm, mely december elsején került a mozikba országszerte. A film szorosan kötődik Szombathelyhez, két fontos szereplője a Weöres Sándor Színház két fiatal színművésze: Hartai Petra, illetve Edvi Henrietta. A filmet a kritika és a közönség is rendkívül pozitívan fogadta: a filmre az első hétvégén 8248 néző váltott rá jegyet, amellyel 2016 harmadik legjobb nyitóhétvégéjét produkálta a magyar mozifilmek közül.

A film alkotóinak ez erős visszaigazolás az eredeti alkotói szándékra. „Két világot hozunk össze zenés nagyjátékfilmünkben: a most induló fiatal színházi, független filmes színészgenerációt, a hasonlóan magas színvonalat képviselő, de sokkal populárisabb Wellhellóval, akik igényes szövegvilágukkal és profi zenéjükkel érnek el hatalmas sikereket. Abban bízunk, hogy ebből a két csapatból jövő energiák erősítik egymást és felpörgetik a történeteinket, ami különösen fontos egy szkeccsfilm esetében." - foglalta össze a film rendezője, Tiszeker Dániel.


A #Sohavégetnemérősre kapott szakmai és közönségbeli visszajelzések is kiemelten foglalkoznak a tehetséges, fiatal, húsz-harminc év körüli, színházi előadásokból ismert színészek szerepeltetésével. "Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor az egész ország a színházi közvetítéseket nézte, mindenki ismerte és elismerte a tehetségeket. Ma már sajnos egyre kevesebben jutnak el színházba, egyre kevesebben néznek magyar filmet, pedig tehetségből ma sincs kevesebb, mint régen. A #Sohavégetnemérős-nek köszönhetően a szélesebb közönség is megismerheti a fiatal színészgenerációt." - nyilatkozta a film producere, Lévai Balázs.


Rendező: Tiszeker Dániel

Producer: Lévai Balázs

Operatőr: Pataki Ádám

Forgatókönyvíró: Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár

Vágó: Mészáros Attila

Zeneszerző: Csöndör László (Diaz)

Dalszövegíró: Karácson Tamás (Fluor)

Főszereplők:

Karácson Tamás (Fluor), Csöndör László (Diaz)

Csombor Teréz, Ötvös András, Trecskó Zsófi, Hartai Petra, Orosz Ákos, Mészáros Blanka, Sztarenki Dóra, Dékány Barnabás, Lábodi Ádám, Roszik Fruzsina, Lukács Dániel, Tóth János Gergely, Molnár Nikolett, Zsigmond Emőke, Molnár Gusztáv, Tolnai Hella, Rainer-Micsinyei Nóra

Kapcsolódó írásunk:

#Sohavégetnemérős: hat történet a Wellhello dalaival egybeszőve

2016.07.20. - 00:10 | kultura.hu / vaskarika.hu

#Sohavégetnemérős: hat történet a Wellhello dalaival egybeszőve

A #Sohavégetnemérős független gerillafilm: a huszonéves korosztály írta, fényképezi, rendezi és játssza a történeteket, a Wellhello pedig zenél. A forgatás közepén jár már a zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta, rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello-dalokkal egybeszövő film a mai fiatalok világába kalauzol minket. A film producere Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel.

Új hozzászólás