Bőséges a decemberi civil programkosár - Sajtóreggeli a Promen Házban

2016.12.08. - 07:30 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: CIC

Bőséges a decemberi civil programkosár - Sajtóreggeli a Promen Házban

December 6-án harmadik alkalommal is sikeresen rendezte a Vas Megyei Civil Információs Centrum a Civil Sajtóreggelit. A Promen Villában tartott rendezvény iránt ismét élénk volt az érdeklődés. A mikulásnapra szervezett programon Szombathelyen és Vas megyében tevékenykedő civil szervezetek adtak hírt aktuális programjaikról, rendezvényeikről a média képviselőinek.

HIRDETÉS

A Sakura Egyesület Mikulás Karate Kupájáról Szabolcs Gergely tájékoztatta az újságírókat. A gyerek korosztálynak és utánpótlás korúaknak szervezett karate kupát december 11-én a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezik, amelyen családi kategóriát is indítanak. A versenyt Szabolcs Gergely családias hangulatúként jellemezte, közel 100 versenyző részvételére számítanak. Az egyesület képviselője elmondta, hogy évente három túrát is szerveznek. A soron következő egy kis testedzés jellegű nyílt túra az ünnepek után, a „Bejgli lejáró túra a Kőszegi-hegységben". A december 27-én 10:00 órakor Velemből induló gyalogtúra könnyített útvonala és rövid távja miatt szintén kitűnő családi programnak ígérkezik. Az uzsonnára már Kőszegen kerülhet sor, hiszen 15 órára tervezik az érkezést.

Savaria Tendency Art Group Egyesület elnöke, Erdei Zsuzsanna a Szent Márton Év záró kiállításait ajánlotta a civil sajtóreggeli résztvevői figyelmébe. Az egyesület 13. születésnapja alkalmából december elején a Herényiek Házában „13" címmel nyílott kiállítás még ezen a héten látható. Társalgó címmel december 12-től nyílik csoportos kiállítás a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban. A megnyitó napján 11 órától a kiállító művészekkel lehet társalogni, melynek célja, hogy a kulturális élet e szegmensét népszerűsítsék- emelte ki az elnök asszony. Hozzátette, a kiállításba egyesületen kívüli művészeket is bevonnak, mellyel a művészeti oldalt kívánják erősíteni.

A sajtóreggelit váratlanul kedves intermezzo szakította meg, amikor az ajtóban megjelent a Mikulás, aki a jelenlévőknek szaloncukorral kedveskedett.

A hangulatos jelenetet követően Zsámboki Árpád, a Savaria Lions Club elnöke adománygyűjtő akcióik közül a legjelentősebbet, a karácsonyi jótékonysági koncertet emelte ki.  „A szeretet cselekszik..." elnevezéssel december 18-án 17:00 órai kezdettel a Bartók Teremben tartanak jótékonysági koncertet. Itt adják át saját klubelismeréseiket is az önzetlen segítőknek. A 25 éves Savaria Lions Club kiemelten támogatja a vakok és gyengén látók, valamint az élet „árnyékos" oldalán élőket, hátrányos helyzetűeket. A Fő téri adventi pavilonjukba is szeretettel invitálnak mindenkit, ahol ingyenes szemszűrő programot hirdetnek. A Vas Megyei Szociális Intézetben szervezett szeretet-rendezvényünkön 300.000 Ft értékű ajándékot adnak át (televízió, hűtőszekrény, gyümölcsök és édességek), valamint „Otthon muzsika" címmel Kiss Márton zongoraművész játékával lepik meg az intézet lakóit. Céljuk, hogy jószolgálati közösségi tevékenységük még ismertebb legyen a város lakossága, illetve a rászorultak körében, a civil kurázsi cselekvőképességet példákkal bizonyítsák, zárta gondolatait Zsámboki elnök úr.

A Kőszegfalvi Baráti Kör december 24-én Jézuska várásra invitálja a gyermekeket a kőszegfalvi klubba. Gyarmati Kálmántól, a klub elnökétől megtudtuk, hogy karácsonyi játékok és vetítés várja a kicsiket, hogy otthon a szülők nyugodtan készülődhessenek az ünnepre.

Az idén még egy alkalommal várják a szervezők a civilszervezetek és a sajtó képviselőit információban bővelkedő, ínycsiklandó falatok, aromás gőzölgő kávé mellett elköltött reggelire.

MIRA ORIENT ART ALAPÍTVÁNY PROGRAMJA:

„Add tovább!" akció

2016. december 18.

Szombathelyi Advent 2016, Fő tér

„Add tovább!" akciójuk keretében adományokat gyűjtenek 2016. december 18-án a „Szombathelyi Advent 2016" keretében a Fő téren felállított egyik pavilonban, amely a civil szervezetek számára kínál bemutatkozási lehetőséget. Amit gyűjtenek: játékok, könyvek ,tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodószerek. Akiknek gyűjtik: sérült, hátrányos helyzetű gyermekek (elsődlegesen Aranyhíd EGYMI tanulói, azontúl szombathelyi vagy környéki intézmények gondozottjai).

Akik segítségükre lesznek: 15:30 órakor Savaria Legio tagjaival találkozhatnak a gyerekek, akiket arra kértek, hogy hozzanak egy játékot magukkal, amit továbbadnak a segítségre szoruló gyerekeknek. 16:00 órától jósdával várnak mindenkit, Seprenyi Fanni, a TV2 Asztro Világ műsorvezetője jósol. Az érdeklődők az Aranyhíd EGYMI tanulóival is találkozhatnak 14:00 órakor, akik dalcsokorral készülnek.

Kórházi Angyaljárat

2016. december 16. 13.00

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztálya

Immár hagyományosan, idén is látogatást tesz a MIRA Orient Art Alapítvány és a Savaria Legio „Angyaljárata" a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályán. Karácsony előtt, december 16-án 13 órakor szaloncukorral, gyümölccsel, valamint a MOA Orientális Társulat gyermek korcsoportú versenyzőinek táncával is kedveskednek a kicsiknek. Az akcióhoz csatlakozik az Aranyhíd EGYMI sajátos nevelési igényű tanulói, akik meglepetés ajándékokkal, kulturális műsorral készülnek és igyekeznek mosolyt csalni azoknak a gyermekeknek az arcára, akik a karácsonyvárás időszakában távol vannak az otthonuktól. 

SZOMBATHELY VÁROS FÚVÓSZENEKAR EGYESÜLET PROGRAMJA:

Minősítő Koncert

2016. december 10. 19.00

Szombathely, Bartók Terem

A zenekar jelenleg nem rendelkezik minősítéssel. A minősítést a MAFUSZ bírái adják, elismert karmesterek, zenészek a koncerten. A zenekar két kategóriában is indul, koncert és show fúvószenekar címért, az elérhető legmagasabb C kategóriában. A koncert ingyenesen látogatható.

Minősítik a szombathelyi fúvósokat - Minősítő koncert a Bartók Teremben (dec. 10.)

2016.12.06. - 13:15 | vaskarika.hu

Minősítik a szombathelyi fúvósokat - Minősítő koncert a Bartók Teremben (dec. 10.)

Helyszín: Szombathely, Bartók terem

Dátum: 2016.12.10.

December 10-én 19 órakor a szombathelyi közönség szem- és fültanúja lehet a városi fúvószenekar minősítésének. Kiemelkedő zenei élményt szerezhet, s bár a zenekar minden koncertjére becsülettel felkészül, most a minősítés alkalmából biztos, hogy a maximumot hozza ki magából.


SAVARIA TÁNCSPORT EGYESÜLET PROGRAMJA:

Mesekarácsony

2016. december 18. 16 és 19 óra

Agora Művelődési És Sportház

A SAVARIA TSE különleges karácsonyi gálaműsorra készül a Szent Márton év alkalmából. MESEKARÁCSONY címmel hirdették meg a táncos utazást a mesék birodalmába. Egyrészt a csodák világát szeretnék a meséken keresztül közelebb vinni a nézőkhöz, másrészt szeretnék velük megszerettetni a társastánc „művészetét". A műsorban 13 mese feldolgozását láthatja a tánc nyelvén a közönség, pl. láthatják, hogyan talál egymásra a Szépség és Szörnyeteg a csodálatos keringő dallamára. A koreográfiák a híres rajzfilmslágerek dallamaira készültek. December 18-án délután 16 órakor és 19 órakor várják a táncszerető közönséget.

Új hozzászólás