Az AGORA színházi programjai és bérletei

2009.09.13. - 07:00 | vaskarika.hu

Az AGORA színházi programjai és bérletei

Helyszín: AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ

Dátum: 2009.10.01 - 12.31.

Bob herceg, A velencei kalmár, Naplegenda és csákányikulka 2 részben - ezt kínálja a színházkedvelőknek a Csákányi László bérlet, míg a Zenés Gyermekbérlet előadásain Gulliverrel, a betlehemi királyokkal és az oroszlánok királyával is találkozhatnak kicsik és nagyok. Mellékletből letölthetőek a bérletek szóróanyagai.

CSÁKÁNYI LÁSZLÓ BÉRLET 2009. ŐSZ

Október-november:

Huszka Jenő - Bakonyi Károly - Martos Ferenc: BOB HERCEG
operett három felvonásban, Soproni Petőfi Színház
„ Londonban, hej..." - éjjel az utcákat járja egy fiatal fiú, Bob. Dorbézol, hangoskodik, de reggelre mindig eltűnik. Szerelme egy egyszerű szegény leány, Annie. Eddig ez egy hagyományos történet két szerelmes között. Csakhogy Bob azonos Györggyel, a koronaherceggel, akinek anyja, a királynő más feleséget szánt...
Szereplők: Bencze Ilona, Kiss Zoltán/Sövegjártó Áron, Vásári Mónika, Laklóth Aladár, Mikó István, Bozsó József, Nagy Gábor, Rárósi Anita, Győri Péter, Zsolnay András, Benkő Péter, Beszterczey Attila, Tébi Márta, Borbély Krisztina, Magyar Tímea, Szabó Anikó
Rendező: Pinczés István

Október-november:

William Shakespeare: A VELENCEI KALMÁR
színmű Harcsa Veronika zenéjével, Centrál Színház, Budapest
A velencei kalmár komikus vagy éppen lírai színei ellenére alapvetően komor tónusú mű. Elgondolkodtat, sőt állásfoglalásra kényszerít, hiszen a mindenkori közösség együttélési szabályaira kérdez rá.
Szereplők: Haumann Péter, Simon Kornél, Janicsek Péter, Mihályfi Balázs, Schmied Zoltán, Magyar Attila, Kovács Vanda, Radnay Csilla, Haumann Petra, Kárász Zénó, Vári-Kovács Péter, Balogh Anna, Borbás Gabi, Papp János
Közreműködik: Harcsa Veronika Quartet
Rendező: Puskás Tamás

November

NAPLEGENDA
Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza
A Magyar Állami Népi Együttes alkotóinak régi álma valósult meg, amikor Nikola Parov friss hangzású, dinamikus, ősi motívumokat görgető populáris zenéjével találkoztak. A zeneszerző különleges, szaxofont, dobot és rézfúvósokat is felvonultató etno-zenéje mellé a magyar néptánc legdinamikusabb, legerőteljesebb mozdulatait, valóságos táncvihart állítottak színpadra. Az így született táncházi vízió a Nap kultuszát, életünkben betöltött szerepét, égi útjának és az emberi élet menetének, fordulópontjainak kapcsolatát a művészet sajátos eszközeivel jeleníti meg. A Magyar Állami Népi Együttes a néptánc világában eddig sohasem látott hang-, fény-, és színpadtechnikai elemeket vonultat fel e produkciójában. Mihályi Gábor rendező-koreográfus munkájáért elnyerte a Magyar Táncművészek Szövetségétől "Az év legjobb alkotója" díjat.

November-december:

CSÁKÁNYI - KULKA - csákányikulka 2 részben
a Kaposvári Csiky Gergely Színház és az Orlai Produkció közös produkciója
Közreműködik: Kőrösi András és a kaposvári Csiky Gergely Színház zenekara
A kaposvári színház két kiváló színésze, Csákányi Eszter és Kulka János 2001 nyara óta játsszák közös produkciójukat szerte az országban. A kollégák között máig ápolt barátság alakult ki, és mivel mindketten vonzódtak a sanzonok és musicalek világához, közös estjükhöz a XX. század dalaiból válogattak változatos csokrot, megidézve Kurt Weill, Charles Aznavour, Liza Minelli, sőt Madonna szellemét is. Az előadásban közreműködik Kemény Gábor és 10 fős zenekara.

Az előadások este 19.00 órakor kezdődnek.
A színházak az időpont- és műsorváltoztatás jogát fenntartják.
Bérletek ára: I. hely: 8.500 Ft, II. hely: 7.500 Ft, III. hely: 6.500 Ft, IV. hely: 5.000 Ft, Nyugdíjas: 4.500 Ft.
Bérletek válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266).

ZENÉS GYERMEKBÉRLET 2009/2010. - AGORA - Művelődési és Sportház

Október

Gulliver a törpék országában
mesés tánc-show a Madách Musical Tánciskola és a Nemzeti Táncszínház közös előadásában
Amikor az emberek még sokat utaztak ismeretlen tájakra, egy kicsi, ám annál vidámabb halászfaluban élt Gulliver, a hollandus. Egy lusta délutánon Gulliver függőágyában álomra szenderült. Hősünk ágya vitorlát bontva hajóvá alakult s egyszeriben a tengeren találta magát - ezzel kezdetét vette egy fantasztikus utazás.

December

A Betlehemi csillag
zenés játék a Magyarock Dalszínház előadásában
A költők és írók karácsonyi műveit és népköltéseket feldolgozó darab egy „Isten háta mögötti" falu terén játszódik. A falu lakói népszokásokat felelevenítve, pásztorokként, regősökként eljátsszák a kis Jézuska születését. Megjelenik József és Mária s a három királyok is. A karácsonyi játékokat, táncjeleneteket felvonultató előadás karácsonyi hangulatot teremt. Az előadást a Kormorán együttes két korábban megjelent művéből, a Betlehemi királyok és A betlehemi csillag című zeneműből állították össze.

Március

Zimmer-Rice-Drummer: A trónszirt legendája (Oroszlánkirály)
musical a nyíregyházi Mandala Dalszínház előadásában
Az Oroszlánkirály a kis Szimba életét meséli el. Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. A dzsungel állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Szimba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését....

Április

Kalandra fel! - zenés utazás Kéry Kittyvel
Kéri Kitty első, gyermekeknek szóló „Kalandra Fel!" című albumának megjelenését követően egy újszerű gyerekszínházi előadás jött létre azonos címmel. Az album zenei anyaga az előadás szempontjainak figyelembe vételével készült Molnár Tamás, Benkő László zeneszerzők segítségével, a földrészekre jellemző tradicionális zenei világ megjelenítésével.
Az előadás egy zenés utazás a földrészek között a gyermeki képzeletvilág szárnyain, hiteles díszlet és egy védelemre szoruló, bájos potyautas „segítségével", akit Bartha Tóni bábművész kelt életre.

Az előadások 10.00 és 14.30 órakor kezdődnek.
A színházak az időpont- és műsorváltoztatás jogát fenntartják.
Bérletek 1.800 Ft-os áron válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266).

Új hozzászólás

Letölthető anyagok

csakanyi_szoro_2009_osz.pdf - [594,66KB]
zenes_gyermekberlet_szoro_2009_2010.pdf - [314,28KB]