Van bennük kraft! - FISE Design 2016 a Képtárban

Képgaléria megtekintése2016.12.09. - 07:30 | Büki László 'Harlequin'

Van bennük kraft! - FISE Design 2016 a Képtárban

Nem túlzunk, ha az év legjelentősebb tárlatának kiáltjuk ki a december 8-án nyílt vizuális varázslatot. Ha erről szólna a PISA-teszt, bizton szebben festene az országrenomé. Nézd meg Te is, kerülj képbe, "jöjj formába": 58 fiatal magyar alkotó - közte öt vasi kötődésű végzett iparművész - tárja szélesre a művészi látókör spektrumát. Képileg felvillantjuk, reméljük lökést ad az élő megtekintéshez!

HIRDETÉS

Művészet, Kézművesség, Design - FISE Design 2016 címmel nyílt kiállítás december 8-án a Szombathelyi Képtárban. Az országos gyűjtőkörrel bíró Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület 1982 óta segíti az iparművészek pályakezdését, kiállítási lehetőségét és szakmai munkáját. Jelenleg több mint 300 fiatal művészt tömörít a szervezet, akik között egyre többen mára a magyar kultúra és művészet nemzetközileg is elismert alkotói, oktatói lettek.

A FISE harmadszor szervezte vidékre az elmúlt évet átfogó, friss alkotásokat felvonultató tárlatát. Az 58 alkotó közel 100 munkája közt találunk többek közt grafikát, fotográfiát, animációs filmet, alkalmazott- és dizájntextilt, ötvösmunkát, kerámiát.

A tárlaton köszöntőt mondott Czenki Zsuzsanna, a Savaria MHV Múzeum általános igazgató - helyettese, a kiállítást Fazekas Ildikó design és művészet menedzser nyitotta meg. Megtekinthető január 22-ig, a képtár nyitvatartási idejében.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás