Fúvósparádé Star Warstól Elvisig - Minősítették Szombathely Város Fúvószenekarát

Képgaléria megtekintése2016.12.11. - 01:30 | vaskarika.hu - Fotók: Németh Tamás

Fúvósparádé Star Warstól Elvisig - Minősítették Szombathely Város Fúvószenekarát

December 10-én a szombathelyi közönség szem- és fültanúja lehetett a városi fúvószenekar minősítésének, egyben kiemelkedő zenei élményt szerezhetett a kétórás koncerten. Az est során a zenekar arany minősítést szerzett C felső fokozatban koncert- és szórakoztató kategóriában. A zenekart Tóth Máté vezénylete.

Zsúfolásig megtelt a Bartók Terem Szombathely Város Fúvószenekarának minősítő koncertje alkalmából, a bejárati ajtóra pedig kikerült a "Teltház" tábla. Rengeteg zenekedvelő jött el "drukkolni", amolyan Hali meccs fílingű érzés lett úrrá az emberen, igaz itt a drukkerek visszafogottan, tapssal biztatták a zenészeket.

Nyitányként Julius Fucik cseh zeneszerző Kinizsi indulója csendült fel, mely ünnepélyes hangvételével megadta az est alaphangulatát, de Elvis dalok, Star Wars betétdal és Benny Goodman örökzöld is elhangzott a koncerten. 

A december 10-i hangverseny a zenekar "kétarcúságát" ötvözte, miáltal a közönség egy este alatt megismerhette és átélhette a fúvószene és a zenekar repertoárjának sokszínűségét. Az első félidőben komolyzenei átiratok, indulók, és 20. századi fúvószenekari művek csendültek fel, a másodikban filmzenék, könnyűzenei átiratok voltak hallhatóak. Az esti háziasszonya Jagodits Zsuzsa volt.

A zsűriben helyet foglalt Szabó Ferenc, Hidas Frigyes díjas karnagy, a (MAFUSZ)-Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Elnöke; Szélesi Attila, a Sárvári Koncertfúvószenekar karnagya, a MAFUSZ elnökségi tagja; Markovics Gábor, a Tamási Koncertfúvószenekar karnagya, a MAFUSZ elnökségi tagja. Az est fővédnöke Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere, az est védnöke pedig Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária volt. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás